Öğrenci Olmaktan Zevk Alan, İyi Bir Öğretmen Olabilir. - Fatma Bulunmaziz Taştan

Öğrenci Olmaktan Zevk Alan, İyi Bir Öğretmen Olabilir.


Yaşanmış, şu an yaşanan ve yaşanacak olan başı sonu belli olmayan bu sonsuzluktan küçücük bir kesit değil midir şu andaki zaman. Akıp gider de sel gibi, umursanmaz o denli. Çünkü bilinir, yaşanmışı tekrar yaşamak olası değildir. Geriye kalacak olan belleklerimizdeki güzel anılar ve hatıralardır. Buna eğitim yıllarımız öncülük eder.

Eğitim :hayatımızın belli bir döneminde yer alan birşey değildir. İnsanların zekalarını kaçyıl okula gittikleriyle değerlendirme yanılgısına düşeriz. Oysa eğitim asla sonu gelmeyen bir çaba, zeka da bu çabayı sürdürmeye adanmışlıktır. Her yeni gün yeni bir şeyler öğrenmek ve öğretmek için yeni bir fırsattır. Yâni gözü olana, bakmasını bilene gün ışımıştır.

Bu bilinçle yaşanmış bir öğrencilik dönemi gelecek için iyi bir yatırımdır. İleride seveceği bir işi olması demektir, “Öğretmenlik.” Aslında öğretmenlik için iş kelimesini kullanmak yanlış olur gibime geliyor. 

Öğretmenlik gönül verilip yapılabilecek bir meslek. Sevmeden olmaz. Fedakarlık yapmadan olmaz.Insanı sevmekle başlar, minik yüreklerde taht kurmakla devam eder. Bazen ikinci anne olur bazen ikinci baba. Annesinin kokusu gibi öğretmenininde kokusunu özler. Bizim dokunabildigimiz, sarılıp kokusunu alabildiğimiz bir ''SEVDA ÖĞRETMENİMİZ ''var!

İlkokul yıllarımız unutamadığımız anılarla doludur. İlkler unutulmaz. O yıllarda öğretmenimizle olan bağ şimdiki gibi değildi. Sınıf başkanı olduğum için öğretmenimin önlüğünü dolaptan öğretmenler odasına ben götürürdüm. Onun önlüğüne dokunabildiğim için diğer arkadaşlarımdan şanslı görürdüm kendimi. Bazen koklardım ve bugün: annemin kokusu gibi aklımda o koku. Biz koşup sarılamazdık cesaret edemezdik. Ama çocuklarımız çok şanslı.

Dede Korkut un nazar boncuğu! Seni çok seviyoruz! Güllerden güzel ''SEVDA ÖĞRETMENİMİZ ''ve eli öpülmeye değer bütün öğretmenlerimiz :

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN! iyiki varsınız!

Korkmadan koşup sarılanabildikleri, doyasıya kokusunu alabildikleri ' 'SEVDA ÖĞRETMENLERİ ''var!!!Her türlü fedakarlığa hazır, onlar için en iyisini isteyen. Çocuklarımızı kendi çocuğu gibi sevip, sarıp, bağrına basan. Bazen bende koşup sarılsam ''öğretmenimin kokusu ''SEVDA ÖĞRETMENDE midir diyorum...

Allah SEVDA ÖĞRETMENİN BAHÇIVANI OLDUĞU BAHÇELER OLMAYI KİM BİLİR KİMLERE NASİP EDER! Biz onun öğrencisi olma onuru ve mutluluğunu ömrümüz oldukça taşıyacagız.

 

Fatma  (Bulunmaziz ) Taştan

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI