Yeniden Sağlıklı Günlere Dönebilmek İçin Aşı Olmalıyız

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında açıklama yaptı:

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Covid-19 pandemisinden korunmanın, toplumsal bağışıklık kazanarak virüsün etkilerini sınırlamanın, sağlıklı ve maskesiz günlere dönmenin en önemli yolunun aşı olduğunu söyledi.

6 Eylül’de okulların, 13 Eylül itibarıyla da üniversitelerin açılacağını hatırlatan Prof. Dr. Açık, “Çocukların ve gençlerin sağlığının korunması, bir daha kapanma yaşanmadan eğitimin kesintisiz devam etmesi için aşı olmalı, hijyen kurallarını uygulamaya devam etmeliyiz.

Bu konuda yalnızca aileler değil toplumun her bireyi kendini sorumlu hissetmeli” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘halk sağlığı’ kavramını toplumun örgütlü çabaları ile hastalığı önleme, yaşamı uzatma ve sağlığı geliştirme sanatı ve bilimi olarak tanımlandığını belirten Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, bu kapsamda 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’nın toplumsal farkındalığı artırmak açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Prof. Dr. Yasemin Açık, birinci basamak sağlık hizmetlerinin etkin kullanımının, halk sağlığı problemlerini azaltmanın yanı sıra ülke ekonomisinin de daha sağlıklı ve verimli hale gelmesine katkıda bulunacağını vurguladı.

Bu merkezlerde görev alan tüm sağlık çalışanlarına ve görevlilerine Covid-19’un başından bu yana verdikleri mücadele için de teşekkür eden Prof. Dr. Yasemin Açık, halk sağlığı açısından kritik bir alan olan aşılamanın bugünlerde her şeyden önemli olduğunu belirterek, sağlıklı günlere dönmenin en önemli yolunun aşı olarak toplumsal bağışıklığı kazanmaktan geçtiğini söyledi.

“Geçmişte olduğu gibi bugün de bilime güvenmeliyiz”

Aşının tarih boyunca toplu ölümlere neden olan pek çok hastalığın ve salgınının sonlanmasında tek çözüm olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Yasemin Açık, “Geçmişte olduğu gibi bugün de bilime ve bilimsel çalışmalara güvenerek, öncelikle sağlığımızı sonra da tüm toplumsal ve ekonomik hayatı derinden etkileyen Covid-19 pandemisini aşıyla yenmeliyiz” dedi.

Aşılanmayla ilgili bilgi kirliliğinin aşılanma hızını yavaşlattığına dikkat çeken Açık, “Aşı bizi bireysel olarak hastalıklardan koruduğu gibi toplumsal bağışıklık kazanarak virüsün etkilerini sınırlamanın da tek yolu.

Sağlıklı, maskesiz günlere dönmek için aşıdan başka şansımız yok” diye konuştu.

“Çocukların ve gençlerin sağlığı hepimizin sorumluluğunda”

Yüz yüze eğitimin başlamasına kısa bir süre kaldığını hatırlatan Prof. Dr. Yasemin Açık, sözlerini şöyle sürdürdü; “6 Eylül’de okullar, 13 Eylül itibarıyla da üniversiteler açılmaya başlayacak.

Çocuklarımız ve gençlerimiz son bir buçuk yıldır zor koşullarda eğitim-öğretimlerine devam ediyor.

Yüz yüze eğitime döndüklerinde her şeyden önce sağlıklarını korumak, bununla birlikte bir daha kapanma yaşanmadan eğitimin kesintisiz devam etmesi için aşı olmalı, hijyen kurallarını uygulamaya devam etmeliyiz.

Bu konuda yalnızca aileler değil toplumun her bireyi kendini sorumlu hissetmeli” dedi.

Bilgi için: HUB İletişim / Rukiye Tekdemir / 0549 667 10 04 / [email protected]
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN