Başkan Dilek'ten 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Elazığ Mobilyacılar Derneği Başkanı M.Fethi Dilek, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 113. yıl dönümünde tüm basın mensuplarının '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını' kutladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Başkanı Dilek, mesajında şu görüşlere yer verdi:
 “24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması dolayısıyla, her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir.
Toplumların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinde, basın kuruluşlarımızın işlevi yadsınamaz bir gerçektir. Görevlerini yerine getirirken tarafsız, objektif olmalarının yanı sıra ülke menfaatleri, kamu düzeni, toplumsal özellikler ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmeden sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde faaliyet gösteren değerli basın çalışanlarının ve tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim. “
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN