Başkan Doğan'dan Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

Teç Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim DOĞAN, 24 Temmuz Basın Bayramı Dolayısıyla dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

24 Temmuz 1908’de Türk Basınında sansürün kaldırıldığı, nedeniyle her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanıyor.

Bu bayram, tarafsız ve özgür bir basının, güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur.  Türk basınında 24 Temmuz 1908’de sansürün kaldırılması yönünde verilen mücadelenin neticesidir. 
Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görevi ifa etektedirler.
Basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olup,  kamunun, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır.  Basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan hassas kurumların başında gelmektedir.
Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, Milletin müşterek sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.
 
Bu anlamlı günün taşıdığı önemin idrakinde olarak, şahsım ve (TEÇ_SEN) Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Elazığ İl Teşkilatı ve üyelerimiz adına,  “Türk basınından sansürün kaldırılışının 113’inci yılında, ulusal ve yerelde emek veren, tüm basın çalışanlarının bu anlamlı gününü “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” mana derinliğinde kutluyoruz.

 

İbrahim DOĞAN
Eğitim Çalışanları Sendikası Elazığ Şube Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN