Başkan DOĞAN'ın '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' Mesajı...

Teç Sen Elazığ İl Başkanı, İbrahim DOĞAN, '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' ile ilgili basın açıklaması yayınladı

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Başkan DOĞAN yaptığı açıklamada; 

Aziz milletimiz, tarih boyunca esarete ve dayatmalara asla rıza göstermemiş; karşılaştığı bütün zorlukları sarsılmaz imanı, yıkılmaz cesareti ve destansı fedakârlıklarıyla aşmasını bilmiştir. Bu süreçte istiklalinden asla taviz vermemiş, tarih sahnesinde hep var olmuş, cihan devletleri kurmuştur. 

İşte, bundan yüz yıl önce hürriyet, bağımsızlık ve iradesine kastedilen bir ortamda; bin yıldır yaşadığı bu mukaddes toprakların huzur ve barış yurdu olarak ilelebet payidar olması için bütün imkânlarıyla büyük bir mücadele vermiş ve şanlı bir zaferle bu mefkûresini taçlandırmıştır.

Zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen, inanç, azim ve sabırla verdiği bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandıran ecdadımız, iradesine vurulmak istenen prangaları kırmış ve milli iradenin gücünü tescil ederek Cumhuriyeti ilan etmiştir. 

Cumhuriyet, millet iradesini görmezden gelen ya da hiçe sayan hiçbir tavrın meşru olmadığının ve asla kabul edilemeyeceğinin de ilanıdır.

İstiklal mücadelemize hayat veren en temel değer, kuşkusuz inancımız olmuştur. Zira milli mücadelemizin merkezinde yer alan ezan, vatan, bayrak, namus ve hürriyet gibi kavramlar, inancımızın vazgeçilmez ilkeleridir. Bu inanç devam ettiği müddetçe vatanımıza, istiklalimize ve istikbalimize kast eden hiçbir saldırı, kardeşliğimizi, birlik-beraberliğimizi hedef alan hiçbir girişim başarıya ulaşamayacaktır.

Mesuliyetimiz odur ki; şimdi bize düşen görev, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek, ecdadımızın uğruna kan döktüğü, can verdiği emanetimiz olan “Cumhuriyeti” ilelebet payidar kılmak azim ve kararlığıyla, değerlerimizi yaşamak, yaşatmak ve onları gelecek nesillere aktarmaktır. 

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.  Millî mücadelenin bütün kahramanlarını, geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat yolunda canını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yâd ediyoruz.
Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, bu güzel vatanda ilelebet özgürce ve kardeşçe yaşamayı bizlere nasip etmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

       İbrahim DOĞAN 
Teç Sen Elazığ İl Başkanı
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN