Başkan Gürkan, Özel Harekât Merkezi Tamamlandığında İkinci Şoför Okulu Olacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Özel Harekât Bölge Müdürlüğünün yapılacağı alanda Özel Harekât Bölge Müdürü Şenol Özoğul ile birlikte incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı.
Yaklaşık 4 bin Özel Harekât Polisine hizmet verecek olan, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yapıldığı, ayrıca poligonların hazır hale getirildiği Özel Harekât Merkezinde inşaat çalışmaları devam ediyor. 
Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan ve blokların yapımına başlanılan alanda incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Özel Harekât Merkezinde yapılan çalışmaları yakinen takip ettiklerini ve Büyükşehir Belediyesi olarak yapılması gereken çalışmaları yaptıklarını herhangi bir eksiklik ve aksaklık durumunda da giderilmesi için çalıştıklarını söyledi.
Gürkan, “İnşallah yakın zamanda Polisevini de tamamlayacağız”
Başkan Gürkan, “Şenol Beyin göreve başlaması nedeniyle hem kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak hem de Özel Harekât Merkezinde yapılan çalışmaları incelemek üzere ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bilindiği gibi alt yapının yapılması, hazırlanması, çevre düzenlemesi yollarla ilgili ve hafriyatla ilgili büyükşehir belediyesi olarak biz, bir buçuk yıl öncesinin rakamıyla 100 milyon lira harcayarak poligonlarla birlikte güzel bir çalışma hazırladık. Akabinde İçişleri Bakanlığımızın Özel Harekât Daire Başkanlığımız tarafından Malatya’da pilot uygulama merkezi olarak Özel Harekât polislerimizin yetiştirilmesi için merkez kuruldu. Merkezde 5 blokun ihale edildiğini ve yapım aşamasına geçildiğini, şu anda kaba inşaatın büyük bir ekseriyetinin tamamlandığını ilgili arkadaşlarımız ifade ettiler. Bizler yapılan çalışmaları takip ediyoruz ve belediye anlamında eksik ve aksaklıklar varsa bizler bunların yapılması noktasında çalışmalarımızı yeni bölge müdürümüz, daire başkanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızla ortaklaşa yürütüyoruz. Netice itibariyle merkezin tamamlanmasıyla birlikte ikinci bir şoför okulu olması durumu söz konusu olacak. Bunlarla ilgili de Valiliğimiz ve Emniyet Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz protokol muhaceresi içerisinde Malatya’ya ve polislerimize yakışır beş yıldızlı Polisevi yapma noktasında da protokolümüzü imzaladık. İnşallah en kısa zamanda bu süreci de başlatarak Malatya’da eğitim görecek olan polislerimizin kalacakları mekânları ve polis merkezilerini hazırlama noktasında çalışıyoruz. Yapılan çalışmaların öncelikle polislerimize, emniyet güçlerimize ve Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN