Başkan SARAÇ'dan 24 Temmuz mesajı

Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ahmet SARAÇ, basından sansürün kaldırılışının yıldönümü, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, basın özgürlüğünü savunmanın meslek mensupları kadar toplumun da görevi olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Başkan Saraç, "24 Temmuz, sansürün kaldırıldığı tarihtir. Ülkemizde de bu tarih Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde yeni iletişim araçları artarken, toplumun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı da daha fazla önem kazanmıştır. Bu sebepledir ki; yazılı, görsel ve işitsel kitle iletişim araçlarının toplumu tarafsız bir şekilde aydınlatmasındaki önemi her geçen gün artmaktadır. 

Basın mensuplarımız üstlendiği bu önemli görevler ile birlikte, toplum ile devlet arasında köprü olarak, her mevsim ve her şartta durmaksızın, görevlerini büyük bir fedakârlık içerisinde yapmaktadırlar. Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. 


Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN