Başkan Tunç'dan 19 Mayıs Mesajı...

Lider Enerji İş Sendikası Elazığ İl Başkanı Mesut TUNÇ, '19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

19 Mayıs, Türk Milletinin sönmeyen ve hiç sönmeyecek bağımsızlık meşalesidir. Tam 103 yıl önce Samsun’da milli mücadeleyi başlatan bu meşale, aziz milletimizden aldığı ilham ve destekle kurtuluş mücadelemizin işaret fişeği olmuştur.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkararak yaktığı bu meşalenin ışığında milli mücadelenin yol haritasını Amasya’da çizmiş, Erzurum ve Sivas’ta kutlu hedefine odaklandırmış, Ankara’da TBMM’nin açılmasıyla birlikte gücüne güç katmış ve 29 Ekim 1923’de milli mücadeleyi Cumhuriyetle taçlandırmıştır…

Bugün Milli Mücadelemizin işaret fişeği olan, "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" diyerek, Kuvâ-yi Milliye ile başlayan mücadelenin düzenli ordularla devamı getirilirken,  sadece küresel eşkıyalara karşı değil, dahili ve harici bedhahlar ile verilen mücadele, manda ve himaye isteyenlere rağmen, sürdürülerek, 1923’de milli mücadeleyi Cumhuriyetle taçlandırılması sürecinde, Büyük Türk Milletine olan  inancın cihana  haykırıldığı  bu önemli adımın 103. yıl dönümündür 19 Mayıs…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe hitabesindeki: `Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir` ifadesiyle; 19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık meşalesiyle kurulan ve aydınlanan genç Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet ederek Türk Gençliğine duyduğu güveni göstermiştir.

Yürekten inanıyor ve biliyoruz ki siz gençler, Türkiye’nin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Siz gençlerimiz daha çok çalışıp ileride kendilerine verilecek görevleri en iyi şekilde yerine getireceğinizden şüphemiz yoktur. Muhtaç olduğununuz kudretin, damarlarınızdaki asil kanda olduğunun da bilincindesiniz.

Yine İnanıyoruz ki; Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetinin farkında olacak, ülkemizi daha aydınlık yarınlara, daha büyük hedeflere doğru emin adımlarla taşıyacaksınız.
 
Bu duygu ve inançla; Cumhuriyeti gençlerimize emanet eden, 19 Mayıs’ı da gençlerimizin bayramı yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, Aziz şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Milletimizin19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.
 
Mesut TUNÇ
Lider Enerji İş Sendikası Elazığ İl Başkanı

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN