Başkan Tunç'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Lider Enerji İş Sendikası Elazığ İl Başkanı Mesut TUNÇ, '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Başkan Tunç Açıklamasında;     
“Tarih boyunca, daima hür ve bağımsız yaşamış olan Büyük Türk Milleti, kendi içinden çıkan, dahili ve harici bedhahların, kendi çıkarlarını, menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edenlerin ihanetini yaşamanın ağır psikolojisinde, birçok defa var oluş mücadelesi vermiştir.

Bu süreçte istiklalinden taviz vermemiş, tarih sahnesinde verdiği mücadele ile hep var olmuş, cihan devletleri kurmuştur. 

Kurduğu devletler marifetiyle de cihana nizam verirken, cihanı “nizam-ı alem” ülküsü ile aydınlatmıştır.

Tarih boyunca adaleti, asaleti ve cesaretiyle dünyanın dört bir yanında iz bırakan aziz milletimiz, karşılaştığı zorlukların da yine çağlara örnek olacak kahramanlıklarla üstesinden gelmiş, mazlum milletlere de ışık tutmuş, model olmuştur. 

Ecdadımızın, 1. Dünya Savaşından sonra kendini esir etmek isteyen düşmanlarına, küresel eşkıyalara karşı verdiği var oluş mücadelesi ile verdiği son şanlı destan, Kurtuluş Savaşımızdır.  

Bu emsalsiz mücadelede, dünyanın birçok yerinden gelmiş istilacı ordulara karşı “Ya istiklal ya ölüm” ilkesiyle mücadele etmiş ve aziz vatanımız düşmana bırakılmamış, asırlardan beri hâkim olduğu Anadolu topraklarında, milli egemenliğini korumuş, 

Zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen, inanç, azim ve sabırla verdiği bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırmış, iradesine vurulmak istenen prangaları kırmış ve milli iradenin gücünü tescil ederek Türkiye Cumhuriyeti adıyla yeni bir devlet kurmuştur.

Kurtuluş Savaşının sonunda kazanılan zafer neticesinde devletimiz yeniden kurulmuş ve yönetim şekli olarak da Cumhuriyet sistemi benimsenmiştir. 

Cumhuriyet, milli birlik ve beraberlik açısından birleştirici bir özellik taşımaktadır. Cumhuriyet, yönetimde halk ile istişare yapmanın adıdır. 

98. yıl dönümünü idrak edip kutladığımız Cumhuriyet, toplumun kendi idarecilerini bizzat kendisi seçerek, iş başına getirmesi esasına dayanan, düşünce ve inançların serbestçe ifade edip yaşamalarına imkân veren, istişareye dayalı bir idare şeklinin bizlere, aziz milletimize sağladığı avantajların farkında olarak,
Cumhuriyet Bayramını kutladığımız bu günlerde canları ve mallarıyla savaşarak vatanımızı ve kutsal değerlerimizi bizlere emanet bırakan,  
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor,  milli mücadelenin bütün kahramanlarını, geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat yolunda canını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, bağımsızlığımızı, birliğimizi ve özgürlüğümüzü daim kılmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.” Dedi.


Mesut TUNÇ
Lider Enerji İş Sendikası Elazığ İl Başkanı
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN