Bizi Biz Yapan Kültürümüzdür,Z Kuşağı Kültürümüze Ait Değildir

Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer,özellikle son dönemlerde büyük bir kültür yozlaşması yaşandığını ifade ederek yarınlara umutla bakabilmemiz için kendi öz kültürümüzü yeniden yaşamalı ve yaşatmalıyız dedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer,özellikle son dönemlerde büyük bir kültür yozlaşması yaşandığını ifade ederek yarınlara umutla bakabilmemiz için kendi öz kültürümüzü yeniden yaşamalı ve yaşatmalıyız dedi.
Kültür yozlaşmasında sosyal medyanın çok büyük etken olduğunun altını çizen Başkan Zafer,Müslüman bir ülkede Müslüman anne ve babanın çocuğunun kendi değerlerinden uzak kaldığını belirtti.
21 inci yüzyılda ,internetin neredeyse girmediği bölgenin kalmadığını söyleyen Başkan Zafer,çağı yaşıyoruz ama,çağın ne olduğundan haberimiz yok dedi.
Başkan Zafer yaptığı açıklamada “ Bizler sadece tarihin içinden gelen bir kavim değiliz,tarih yaza yaza,çağlar kapatıp çağlar açan bir ecdadın varisleriyiz. Dünyada Türk’ün ayak basmadığı yer neredeyse yokken,gelinen noktada varlığımızı birkaç yüz yıllık bir geçmişe dayandırarak bizleri içi boş bir tarihe mahkum etme gayreti var.  Türk tarihi 4000 yıldan daha uzun bir zaman dilimini kapsamaktadır. Türkler, ilk olarak Orta Asya’da M.Ö. 2000’lerde yaşamışlardır. Daha sonra bir kısmı Orta Asya’dan ayrılmış ve geniş bir coğrafyaya yayılmış, geniş bir Asya ve Avrupa bölgesi içerisinde birbirlerinden bağımsız birçok devlet ve imparatorluk kurmuşlardır. M.Ö. 3. yüzyılda Kama Tarkan, Avrupa Hun İmparatorluğunu kurarak 370 yılına kadar yönetimi elinde bulundurmuştur. 552 yılında Bumin Kağan Göktürk Devleti’ni kuruyor. Öyle birkaç yüzyıllık tarihle Türk’ü sınırlandırmak tarihimize yapılacak en büyük ihanettir.
İslamiyet öncesi ve İslamiyetle birlikte dünyada her zaman üstlendiği misyonu layıkıyla taşıyan,mazluma umut,zalime korku ve kabus olan bir milletiz “ diyen Başkan zafer, vatanın kutsiyetini Türk’ten başka hiçbir millet bu kadar benimsememiştir ve hiçbir millet vatan uğruna bu kadar can vermemiştir dedi.
Son 15 ile 20 yıl içerisinde dünyada bir anda her eve giren internetin bizi geçmişimizden uzaklaştırdığını ve bunun getirisi olarak ta ülkesine düşman adına Z Kuşağı denilen bir kesim türetildi diyen Başkan Zafer “ Z Kuşağı diye bir kuşak tamamen uydurma ve gençlerimizi kendi öz kültüründen uzaklaştırma projesidir. Çalışmayan,yorulmayan ama her ihtiyacı ebevenleri tarafından karşılanan bu z Kuşağı denilen kitle sorumluluk almayı ,üretmeyi ve çalışmayı hiçbir zaman gündemine almayan,tatminsiz,doyumsuz ve ideali olmayan kitledir. Hükümetin özellikle eğitim noktasında bize ait olmayan kültürü çocuklarımızdan uzak tutması gerekiyor. Biz Müslüman bir ülkeyiz,anne ve babası Müslüman olan gençlerimiz gusül abdestinden habersiz,namaz nedir bilmeyen,sosyal ilişkilerden uzak,komşuluk haklarını yok sayan ,sadece zevkine düşkün bir nesil yetişmesine asla müsaade edilmemelidir “ dedi.
Başkan Zafer açıklamanın devamında “Vatana aidiyet bilincinin bu malum z Kuşağına iyice anlatılmaıs gerekiyor. Bugün ülkemizde Pkk ve onları destekleyen örgütler tarafından ormanlarımız yakılıyor,ülkenin ciğeri sökülüyor ,bu saçma kuşak kendi ülkesini küçük düşürmek,acziyet içerisinde göstermek için büyük gayret sarfediyor. Bir nesil nasıl olur da her afette veya her sıkıntıda kendi ülkesini küçük düşlürmek için çaba harcar. Bu ülke hepimizin,onlar da bu ülkenin birer ferdi olmasına rağmen sanki başka ülkelerin vatandaşlarıymış gibi sosyal medyada Türkiye’yi küçük düşürecek ve acziyet içerisinde gösterecek paylaşımlar yapması hiç normal değildir “ dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN