'Doğa Dostu Bisiklet Yollari' Projesinde Çalişmalar Ilerliyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın, 11 Ana Başlıkta 100 Proje'si içerisinde yer alan 'Doğa Dostu Bisiklet Yolları' projesinin çalışmaları kapsamında bisiklet yolu ve kaldırım düzenleme çalışmaları devam ediyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Doğu-batı istikametli olmak üzere yapılan 7200 metre uzunluğundaki bisiklet yolunun, Abdullahpaşa Mahallesi Malatya Caddesi güzergâhındaki çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.
Belediyeye bağlı ekipler bir yandan bisiklet yolunda baskı beton imalatı yaparken bir yandan da toprak serim çalışmalarını sürdürüyor. 
Bisiklet yolu, kauçuk yürüyüş yolu, baskı beton yürüyüş yolu, kameriye, fitness aletleri, dekoratif bank, dekoratif aydınlatma ve bisiklet park alanlarının bulunacağı Doğa Dostu Bisiklet Yolları projesinde şehrin yöresel bitki örtüsüne uygun bir şekilde yeşillendirme çalışmaları da yapılacak.
Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, hem insan sağlığı hem de çevre sağlığı için en uygun ulaşım aracı olan bisikletin yaygınlaşmasına yönelik çalışmalarını sürdürdükleri belirtilerek vatandaşların aileleriyle huzur içinde bisiklet kullanabilecekleri ve yürüyüş yapabilecekleri alanlar oluşturmaya devam ettikleri belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN