Elazığ Bir Sorundan Kurtuluyor

Elazığ'ın, önemli problemlerinden biri olan ve yarattığı sorunlar nedeniyle, Elazığ gündeminden düşmeyen, Hicret Mahallesi Alt Geçidi için imzalar atıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Hicret Mahallesi’ni İstasyon Caddesi üzerinden şehir merkezine bağlayan alt geçidin yeniden inşa edilmesi için imzalar atıldı Elazığ’ın güneyi ile kuzeyini birleştirecek alt geçit inşası için yer teslim  töreni  yapıldı.  Elazığ Tren Garı’nda düzenlenen yer teslim törenine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD) Malatya 5. Bölge Müdürü Aliseydi Felek, Aksaray Mahalle Muhtarı Özcan Bal, TCDD Çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

“Yer Teslim Sürecini Gerçekleştiriyoruz”

 Alt geçit yer teslim töreni öncesinde açıklamalarda bulunan, TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Aliseydi Felek, alt geçidin ihale süreci ile ilgi bilgi verdi. Felek,  ''Daha evvel, Elazığ Tren Garı’nın altında geçen,  geçitimizin yıkımı ve yeniden yapımı ile ilgili, açıklamalarımız olmuştu. 

O gün; bu alt geçidimizin,  25 Haziran’ da ihalesi olacak, demiştik. 25 Haziran’da ihalemiz gerçekleşti. İtiraz süreleri, yasal süreler ve incelemeler tamamladıktan sonra, ihale sürecini en hızlı şekilde sonuçlandırdık. İhalemize, 25 firma katılım sağladı.

Bir firmamız ihaleyi aldı. Sözleşmesini imzaladık.

Artık bu geçidin yapımının başlandığını açıklamak için toplandık. Bugün, işimizin başlangıcı anlamına gelen, yer teslim sürecini gerçekleştiriyoruz.

Bundan sonra da, demiryolu ağımızın geçtiği batı bölgesinde, inşaat çalışması gerçekleştireceğiz. Resmi olarak, 300 gün süremiz var.

Ancak firmamızın da gayretleriyle alt geçidimizi daha kısa sürede bitireceğimize inanıyorum.

İnşaat sürecinden sonra, Allah'ın izniyle, eskisine oranla daha rahat, geniş ve konforlu olacak alt geçitimizi Elazığlı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

Şimdiden hayırlı olsun. İnşallah en kısa sürede açılışını yaparız.” dedi

“Müdür Felek Aksaraylılara Da Müjde Verdi”

TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Aliseydi Felek, Hicret Mahallesi’ndeki alt geçidin bitirilmesinin ardından Aksaray Mahallesi’nde bulunan geçit ile ilgili de çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Felek “Şu bilgiyi de vermek isterim; bizim yukarıdaki taşıma işlemlerimiz devam ediyor. Firmalarımız var. Firmaların, lojistik taşımalarımızın en az şekilde etkilenmesi için; ayrıca alt geçitimizden geçen yolun daha düz, virajsız olması için, çalışacağız.

Şu anda teknik incelemeler devam ediyor.  Biz alt geçitin yapımını kazasız, belasız gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz. Aksaray Mahallesi Muhtarımız Özcan Bey süreci başından beri takip ediyor.

Muhtarımız en kısa süre içerisinde Aksaray Mahallesi’nde yapacağımız alt geçiti de takip edecek. Alt geçidin inşasına başladığımız zaman yolu kapatacağız.

Bu süreçte vatandaşlarımızın bize sabır göstermelerini rica ediyoruz. '' ifadelerini kullandı.

Felek’in açıklamalarının ardından ilgili firma yetkilileri ile TCDD arasında yer teslim protokolü imzalandı.

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN