Fırat Üniversitesi ve KOSGEB'ten Dış Ticaret Ortaklığı

Fırat Üniversitesi ile KOSGEB Elazığ Müdürlüğü arasında, Dış Ticareti Geliştirme Projesi başlatıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Proje öncesi toplantısı, Elazığ KOSGEB İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. 

Toplantıya, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, KOSGEB Elazığ Müdürü Şaban Yaşa ve Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı

KOSGEB Elazığ Müdürü Şaban Yaşa konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “KOSGEB olarak, firmalarımızın, uluslararası ticaret kapasitelerini artırmayı hayati önemde görmemiz hasebiyle, Fırat Üniversitesi ile birlikte çok önemli bir projeyi başlatıyoruz. Bu proje ile, yereldeki markalarımızın öğrencilerimizin ülkelerinde tanıtılması, markalarımızın ürünlerinin satılması ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulması sağlanacaktır. İnanıyorum ki bu proje; ülkemiz için rol model olacak bir proje olacaktır.” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen ise yaptığı değerlendirmede, Fırat Üniversitesi olarak Elazığ sanayicisinin her zaman destekçisi olduklarını ifade ederek, yabancı uyruklu öğrenciler sayesinde,  Elazığ’da üretilen ürünlerin, dış ülkelerde pazar bulmasının Elazığ ekonomisi için önemli bir katkı olduğunu vurguladı.

Toplantıda, güçlü bir iş birliğine gidilmesi, öğrencilere ve şirketlere yönelik eğitimler düzenlenmesi ve oluşturulacak ağın büyütülmesine karar verildi.

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN