Firat Haberleri

Firat Haberleri

Elazığ Hipodromu Farklı Etkinlikleri İle Dikkat Çekiyor

Elazığ Hipodromu, yönetimin farklı vizyonu ile; Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Vet-Akort Müzik ve Dans Topluluğu Müzik Dinletisi etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

MÜSİAD’da Gündem Dış Ticaret

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen, Dost Meclisi Toplantısının bu hafta ki konuğu; Fırat Üniversitesi Dış Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zülfükar Aytaç Kişman oldu.

Prof. Dr. Yasemin Açık, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı oldu

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, federasyonun bağlı olduğu Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) yeni yönetiminde önemli görevler üstlendi.

Fırat Edaş Saha Ekiplerinin Başarısı Kız Çocuklarının Geleceğini Aydınlatıyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 2 milyon nüfusa elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), 2023 yılı boyunca üstün performans ve başarı ortaya koyan çalışanlarını ödüllendirdi.

Ejder Açıkkapı: 800 Yataklı Yeni Üniversite Hastanesi Bölge İllerimize de Hizmet Verecek

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Fırat Üniversitesi’nin yeni hastanesinin TOKİ eliyle yapılacağına yönelik müjdeli haberin ardından sosyal medya hesabından bir mesaj daha paylaşarak hastanın 800 yataklı olacağını ve bölge illerine de hizmet vereceğini vurguladı.

Serkan Gürtürk Başkan Seçildi

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nin (FHGC) gerçekleşen kongresinde Haber Ayrıntı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serkan Gürtürk Başkan seçildi.

Ekrem Katı FHGC Başkan Adaylığını Açıkladı.

Geçmişte birçok kez yönetiminde büyük mutlulukla görev yaptığım kadim bir geleneği olan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkan adaylığımı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Sizlerle paylaşmanın büyük mutluluğunu yaşıyor gecesini gündüzüne katarak mesai mefhumu bilmeden görevini yerine getiren basın mensuplarımızın gününü içtenlikle kutluyorum.

Emaneti Geri Alma Zamanı

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bedri Özer, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den Elazığ Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Battalgazi Belediyesi Enkaz Sonrası Temizlik Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

Depremin izlerini her mahallede silmek adına faaliyetlerine devam eden Battalgazi Belediyesi, Fırat Mahallesi’nde enkaz sonrası temizlik çalışması gerçekleştirdi.

7. Eğitim Şurası Düzenlendi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Elazığ şubesi öncülüğünde, Fırat Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği katkı ve destekleri ile 7. Eğitim Şurası Düzenlendi

Aygen MHP’den Aday Adayı

Fırat Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Aygen MHP'den Elazığ Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Başkan Güder: 'Tekstilkent’te Üretim Yakın Zamanda Başlayacak'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yoğun çabaları ve girişimleriyle başlatılan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Battalgazi Belediyesi sorumluluğunda yürütülen Tekstilkent Projesi, yakın zamanda üretime başlayacak.

‘Ciddi Bir Deprem Yasası Çıkmalı!’

Fırat Üniversitesi’nde düzenlenen Depreme Dirençli Kentler Çalıştayı kapsamında Elazığ’a gelen Elazığlı Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür 24 Ocak ve 6 Şubat olmak üzere yıkıcı depremler yaşayan Elazığ için değerlendirmelerde bulundu.

MÇP Genel Başkan Yrd. Mehmet Özçelik’in Sağlık Durumu Ciddi

Milliyetçi Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik sağlık durumundaki problem nedeniyle Fırat Üniversitesinde…

Alper Cevher’in Acı Günü

Kanal Fırat Program yapımcısı Alper Cevher 'in annesi Ayhan Cevher (73) vefat etti.

İlahiyat Fakültesi Dost Meclsi Konuğu Oldu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen, Dost Meclisi Toplantısına bu hafta; Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Veysel Özdemir konuk oldu.

Fırat Üniversitesi’nde “Din Öğretimi Ve Hizmetleri Çalıştayı-2” Düzenlendi

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı-2” açılış programı ile başladı.

Elazığ Tarımsal Kalkınma Projesi Ön Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Elazığ Valisi Dr.Ömer Toraman, Elazığ Milletvekilleri Prof.Dr.Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, M.Rıdvan Nazırlı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu'nun katılımlarıyla Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Öncülüğünde gerçekleştirilen 'Elazığ Tarımsal Kalkınma Projesi' Ön Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti.

Üniversite Kayıt Dönemi Başladı

Üniversitelerin kayıt 28 Ağustos bugün başladı. Kayıt dönemi 1 Eylül'e kadar sürecek.

Aşık Veysel, Elazığ’da Türküleriyle Anıldı

Anadolu halk ozanlarından Aşık Veysel’in türküleri, ünlü türkücü Yavuz Bingöl tarafından gerçekleştirilen konserde seslendirildi. Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan konserde Aşık Veysel’in sevilen türküleri seslendirilerek keyifli bir gece yaşandı.

Fırat Üniversitesi Taban Puanları Açıklandı

ÖSYM'nin düzenlediği YKS sınavlarının ilk oturumu TYT ve ikinci oturumu olan AYT'nin sona ermesiyle tercih heyecanı başladı.

Çoruh ve Fırat Bölgelerinde Elektrik Tüketiminde Artış Kaydedildi

Aksa Çoruh ve Fırat Elektrik, Hizmet Bölgelerindeki Elektrik Tüketim Oranlarını Açıkladı:

Prof. Dr. Peker, Munzur Üniversitesi Rektörlüğü’ne Atandı

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Peker, Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Kurban Bayramı Öncesi İstişare Toplantısı Düzenlendi

Her yıl Kurban Bayramı öncesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak tedbirler kapsamında düzenlenen istişare toplantılarından, 2023 yılı Kurban Bayramı İstişare Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

MÜSİAD’da Gündem Teknokent

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen, Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konusu Fırat Teknokent çalışmaları ve yapay zeka oldu .

Fırat Üniversite’sinden Açıklama!

Fırat Üniversite’sinden bahar yarıyılı sınavlarına ilişkin açıklama geldi. Açıklamaya göre sınavlarının yüz yüze eğitim verilen dersler için yüz yüze yapılmasına, uzaktan eğitim yöntemi ile verilen dersler için çevrimiçi yapılmasına karar verildi.

Üçüncü Dönem Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Başlıyor

Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 bölgesindeki işsiz kadın ve gençlerin istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla daha önce uygulamış olduğu Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği programının üçüncüsünü başlatıyor.

FÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi’nin İkmal İnşaatı Yapım İşi İhalesi Yapıldı

Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi Binasının ikmal inşaatı yapım işi ihalesi gerçekleştirildi.

Elazığ TSO’da Zemin Mekaniği ve Geoteknik Konulu Seminer Düzenlendi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 10. Meslek Grubu Üyeleri ve Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) tarafından düzenlenen, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Geoteknik Anabilim dalı Öğr.Üyesi Doç.Dr.Mesut Gör’ün anlatımlarıyla seminer düzenlendi.

O Fakülte Tahliye Ediliyor!

Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi hasar tespit çalışmalarında orta hasarlı çıktı. Fakültenin 2020 depreminden sonra güçlendirilmesi yapılan Bilgi İşlem binasına taşınacağı öğrenildi.