İsmet Paşa İlkokulu'nda OTİS Etkinliği

1/B Sınıf Öğretmeni Aynur AKGÜN – Rehber Öğretmen Serkan YILDIZ, hazırladıkları OTİS Kapsamında hazırladıkları Kültür – Sanat - Spor Dostu Okul Projesi faaliyetlerine kapsamında üyesi olduğu Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Tiyatro etkinlikleri ile öğrencilerinde kültürel değerleri yaşarken, öğrenmelerine katkı sağladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

1/B Sınıf Öğretmeni Aynur AKGÜN’ün aynı okul Rehber öğretmeni Serkan  YILDIZ ile Okul Tabanlı İzleme Sistemi “OTİS” kapsamında hazırladıkları proje ile farklı bir etkinlikle dikkatleri çektiler.

Okul Tabanlı İzleme Sistemi “OTİS” kapsamında hazırladıkları projede; öğrencilerde verilen eğitim sürecinde yarına dönük başarının, salt akademik öğrenme değil, tiyatral bağlamda kültürel değerleri yaşarken, öğrenmelerine katkı sağlanması, nesilden nesile kültür aktarımı didaktik bir tarz dışında eğitim durumları düzenlemekle olur diyerek; 1/B Sınıf Öğretmeni Aynur AKGÜN’ün geçmişte sınıf öğrencileri ile kurdukları çocuk tiyatrosunda, tiyatro eğitimi veren, halen Erzurum Bahçeşehir Kolejinde “Drama Öğretmeni” olarak görev yapan, üyesi olduğu Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Çocuk Tiyatrosu Genel sanat Yönetmeni  Mahmut YILDIRIM’ın öğrencilerle buluşmasını sağladı. Bu buluşmada “Meddah” etkinliği ile yüreklere dokunan, bizi biz kılan değerlerimizi interaktif drama etkinliği ile 1. Sınıf öğrencileri ile paylaşarak, yüreklerinde iz bırakan  etkinlikle fark yarattı.

“MEDDAH” oyunuyla öğrenclerin dikkatini değerlerimize çeken, öğrencilerimizde kültürel değerleri yaşarken, öğrenmelerini sağlamak, tiyatral etkinlikler ile kültürel değerlerimizi fark ederek, yaşamla ilişkilendirerek, yaşamdaki karşılıklarını fark ettirerek, yaşanmasına katkı sağlama yönünde emeği geçen Sn. Mahmut YILDIRIM’a, hazırladıkları proje ile fark yaratan değerli öğretmenlerimiz Aynur AKGÜN ve Serkan YILDIZ’a "Harput Sancak Haber" haber sitemiz adına binlerce teşekkür ediyoruz.
 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN