Kent Haberleri

Kent Haberleri

ELAZIĞ BELEDİYESİ EKİPLERİ, KALDIRIM İŞGALİNE GEÇİT VERMİYOR

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde vatandaşların mağdur olmaması için kaldırımları işgal eden esnafa yönelik denetim gerçekleştirildi.

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkan Sami Er İle Bir Araya Geldi

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile Büyükşehir Meclis Salonu’nda bir araya geldiler.

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NDEN LARVA İLE MÜCADELE

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilkbahar aylarının gelmesiyle birlikte halk sağlığının korunması amacıyla kent genelinde larva ile mücadele çalışmalarına yoğunluk verdi.

AK Parti Milletvekili Ölmeztoprak’tan Konteyner Kent Ziyareti

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Yeşilyurt ilçesinde ziyaret ettiği ettiği konteyner sakinleri ile bir araya geldi. Milletvekili Ölmeztoprak, Konteynerlerde tek bir vatandaş kalmayıncaya kadar çalışmaların aralıksız sürdürüleceğine söyledi.

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Malatya Belediye Başkanı iken 17 Nisan 1978'de postayla gönderilen bombalı paketi evinde açarken, gelini Hanife, torunları Bozkurt ve Mehmet Kürşat ile birlikte katledilen Hamit Fendoğlu (Hamido) için şehit edilişinin 46. yıldönümünde Malatya Kent Konseyi'nde program düzenlendi.

ELAZIĞ BELEDİYESİ, CAMİLER VE TÜRBELERİ GÜL SUYU İLE YIKIYOR

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla Elazığ Belediyesi ekipleri tarafından Elazığ’ın tarihi mahallesi Harput’ta bulunan camiler ve türbeler başta olmak üzere kent genelindeki bütün camiler gül suyu ile yıkandı.

AKIN ‘Doğukent Hilalkent Tramway Hattını Yapacağız’

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın, saha çalışmaları kapsamında son ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Malatya Kent Konseyi, 6 Şubat Depremleri sonrası kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik kültürel ve sosyal projelerine devam ediyor.

Gezer, Seçim Gezilerini Sürdürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, seçim gezileri kapsamında kent merkezindeki esnafları ziyaret etti. Tek tek tüm esnafları dolaşan Gezer, Malatya’yı 5 yılda bölgenin cazibe merkezi haline dönüştürecek projelerini açıklayarak destek istedi.

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya'da Eğitim Tarihi Ele Alındı

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu eğitimlerine devam ediyor. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan dördüncü dersin konuğu Tarihçi-Yazar Orhan Tuğrulca oldu. Tuğrulca, “Malatya’da Eğitim Tarihi ve Cumhuriyete Geçiş Döneminde Karşılaştırmalı Değerlendirmeler” hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Gezer: Refah Kent Malatya’ Projesi İle Malatya Ekonomisi Ayağa Kalacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya’nın refahını yükseltecek ve ekonomisini ayağa kaldıracak ‘Refah kent Malatya’ projesinin detaylarını paylaştı.

Malatya Bizim Dönemimizde En Fazla Kentsel Dönüşüm Projesi Ve Konut Üreten Belediye Olacak

Malatya büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, göreve geldiklerinde belediye ve özel sektör eliyle toplamda 50 bin depreme dayanıklı konut ve işyeri inşa edeceklerini söyledi.

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya Basın Tarihi Konuşuldu

Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan üçüncü dersin üçüncü konuğu Tarihçi-Yazar Nezir Kızılkaya oldu. Kızılkaya, “Malatya Basın Tarihi” hakkında bilgi verdi.

KAMU BİRLİĞİ KONFEDERASYONU 1. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi.

8 Bağımsız Sendikanın Bir araya geldiği ve 110 Bin Üyelik kadrosuyla Kamu Birliği Konfederasyonu 1. Olağan Genel Kurulu büyük bir coşku ve katılımla başkent Ankara’da gerçekleşti.

Türkiye’nin ilk Doğa Evleri Fuarı, ‘ŞEHİRDEN KAÇIŞ’ İçin Yol Gösterecek

Kentlerin yüksek ekonomik ve sosyal maliyetine karşı, doğada yerleşik bahçeli alternatif yaşam çözümleri…

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi  “Emanet” Konulu Program Düzenledi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi deprem sonrası sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaya devam ediyor.

Gezer, Eğitim-Bir-Sen Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, 31 Mart akşamı yetki aldıklarında ilk işlerinden birisinin de kent ekonomisini harekete geçirmek olduğunu ifade ederek, “Bu şehirde her alanda bir kalkınma seferberliği başlatacağız” dedi.

Çocuklar, ‘Deprem Sonrası Geleceğin Malatya’sını Resmettiler

Malatya Kent Konseyi, çocuklar ve gençler üzerinde sosyal ve psikolojik bir travmaya neden olan 6 Şubat sonrası, “Deprem Sonrası Geleceğin Malatya’sı” konulu resim yarışması düzenledi.

Kadın Meclisi Üyeleri ‘SOĞUK FAY’ Belgeseli’nde Duygulu Anlar Yaşadı

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri ‘SOĞUK FAY’ Belgeseli’nde Duygulu Anlar Yaşadı

Başkan Gürtürk: Hazardağlı Kavşağı Çözüm Bekliyor

Elazığ’da trafiğin en yoğun olduğu güzergahlardan biri olan Hazardağlı Kavşağı, trafik yoğunluğu nedeniyle sık sık tıkanarak ihtiyaca cevap veremez duruma geldi. Kentin bir çok mahallesini birbirine bağlayan kavşakta yaşanan sorun acil çözüm bekliyor.

Bakan TUNÇ: ‘“Esenlik Marketinin Malatya’ya Esenlik Getirmesini Diliyorum’

Esenlik Şirketi 40. Marketini 100. Yıl Kent Parkında Hizmete Açtı

Başkan Güder ve Bağcılar Belediye Başkanı Özdemir, Asrın Felaketinin Yıldönümünde Konteyner Kentte Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Asrın felaketinin yıldönümünde, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz ve Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş, Bağcılar Konteyner Kent’te vatandaşlarla bir araya geldi. Konteyner kentte düzenlenen anma etkinliğinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için mevlit ve Miraç Kandili dolayısıyla Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından yemek ikramı yapıldı.

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu Eğitimleri Devam Ediyor

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya’nın Osmanlı Dönemindeki Arşiv Belgeleri Ele Alındı

Başkan Güder, Kentsel Dönüşümde 25 Bin Konutu Hedefliyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in girişimleri sonucunda Elazığ depremi sonrası risk alanı ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi’nde geçen yıl 679 konut hak sahiplerine teslim edilmişti.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ‘YARDIMLAŞMA VE GÖNÜLLÜLÜK’ Konulu Program Düzenlendi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi deprem sonrası sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaya devam ediyor.

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu Başladı

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu’nun ilk dersi başladı.

Şahin Şerifoğulları’yla Yola Devam!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin aralarında Elazığ’ın da olduğu 11 büyükşehir ve 15 kentin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Malatya Kültür Mirası Okulu Başlıyor

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu tarafından “Malatya Kültür Mirası Okulu” 06 Ocak 2024 – Cumartesi günü saat 13.00’de Malatya Kent Konseyi’nde ilk dersine başlıyor.

Başkan GÜRKAN’a Down Sendromlu Çocukların Ailelerinden Teşekkür

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya Valisi Ersin Yazıcı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Rönesans Holding Malatya Yaşam Kent-1 Konteyner Merkezini ziyaret etti.

‘Dijital Fotoğrafçılık’ Eğitimleri Devam Ediyor

Malatya Kent Konseyi Sanatsal Faaliyetler Çalışma Grubu bünyesinde ‘Dijital Fotoğrafçılık’ kursu açıldı. Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan ‘Dijital Fotoğrafçılık’ kursu eğitimleri Malatya Kent Konseyi’nde gerçekleştiriliyor.