Tarım Haberleri

Tarım Haberleri

Bakan Yumaklı Yarın Elazığ’da

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bir dizi gezi ve temaslarda bulunmak üzere yarın Elazığ’a gelecek.

Yaban Hayvanları Korunuyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Minikler Okula, Ata Tohumları Seraya

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ekipleri, ‘Minikler Okula, Ata Tohumları Seraya’ Projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere yönelik tarımsal eğitimlerine hız verdi.

Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Soğuk kış günlerinde sahipsiz sokak hayvanları için düzenli olarak Malatya’nın önceden belirlenen 25 bölgesinde hem hazır mama şeklinde hem de ekmek olarak yemleme yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri sokak hayvanlarını unutmadı.

TARIMDA CAZİBE MERKEZİ OLACAĞIZ

Açıkkapı: AK Parti İktidarlarında Elazığ'a 25 Milyar Liralık Tarımsal Destek ve Yatırım Kazandırıldı

Açıkkapı: Kırsal Yatırımlara Yönelik Hibe Destekleri Artırıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ ve ülke genelinde tarım ve ormancılık sektörüne yönelik desteklerin artarak sürdürüleceğini söyledi.

Başkan Gürkan’dan İl Tarım ve Orman Müdürü Akar’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Başkan Gürkan; ‘Şehrimizdeki Çiftçileri ve Üreticileri Desteklemek İçin Yoğun Bir Şekilde Çalışmaya Devam Edeceğiz’

Ejder Açıkkapı: Elazığ’ın Güzel İnsanları Her Şeyin En İyisine Layıktır

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Bağlı Kuruluşların bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Ejder Açıkkapı: Elazığ'ımız için 181 DAP Projesine İmza Atıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, AK Parti hükümetleri döneminde Elazığ'ın sosyoekonomik gelişiminin desteklenmesi amacıyla DAP çerçevesinde 181 projeye imza atıldığını , yeni projelerin de hayata geçirileceğini söyledi. Açıkkapı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan'ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında bölgede uygulanan tarımsal, hayvansal ve enerji odaklı projelerin yanı sıra kültürel ve eğitim alanlarına yapılan yatırımlarla Elazığ'ın kalkınma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

İklim Krizinde Bağ ve Bahçelerde ‘Don’ Riski Artiyor!

Son yıllarda yaşadığımız iklim krizi, bağ ve bahçecilikte mahsul gelişimini etkileyen en riskli etkenlerinden biri olan ve tarımsal üretimde ciddi olumsuzluklara yol açan ‘don’ tehlikesini ön plana çıkarıyor.

Netafim Türkiye’den Büyük Atak!

Tarımsal sulama sektörünün lideri NETAFIM Türkiye, 2022 ‘ISO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ araştırmasında 272. sırada yer alarak bir önceki yıla göre büyük atak gerçekleştirdi.

Milletvekili Babacan,Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı Ziyaret Etti

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı ziyaret ederek kapsamlı bir görüşme yaptı

Milletvekili Işıkver, Tarım Bakanıya Biraraya Geldi

Elazığ’ın beklentilerine Bakanlıklar düzeyinde çözüm arayan MHP Milletvekili Işıkver, Tarım Bakanıya Biraraya Geldi

Muhtarlar Günü Münasebetiyle Muhtar Dernek Başkanlarından Belediye’ye Ziyaret

Muhtarımız İle Birlikte, Şehrimizi Mazisine Layık İstikbale Hazırlamak İçin Çalışıyoruz

16 Ekim Dünya Gıda Günü, SENİN de Günün Olsun!

16 Ekim Dünya Gıda Günü sadece tarım ve gıda sektörlerinin değil, SENİN de günün olsun!

Tarımın İnternetiyle 'Mahsul' Güvende!

Tarımda Veri Teknolojisiyle; Daha Tasarruflu, Verimli ve Kaliteli Üretim

Milletvekili Prof.Dr. Erol Keleş ile OSB’ler Görüşüldü

Elazığ Milletvekili Prof.Dr. Erol Keleş, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ı ziyaret ederek, TEKNOVA OSB'nin ve Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB'nin ve Karma OSB’nin devam eden süreçleri hakkında, yetkililerden bilgiler aldı.

AKÇADAĞDER’den Başkan Gürkan’a Ziyaret

AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar, “Dedeköy Mahalle Muhtarımız buraya gelirken bize, ‘153 yıldır yapılmayan hizmetler, Selahattin Gürkan Başkanımız zamanında yapıldı’ ifadesini kullandı. Bu noktada da Başkan Gürkan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Tarimda Damla Damla Su Tasarrufu

İklim değişikliğine bağlı su krizi, tarımsal üretimde alarm veriyor!

Gürkan:' Tarımda Sulama Yatırımları İçin Elimizden Gelen Gayreti Göstereceğiz'

Malatya Büyükşehri Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Battalgazi Sulama Birliği Başkanları, Battalgazi Mahalle Muhtarları ve vatandaşlarla istişare toplantısında bir araya geldi. Başkan Gürkan bölgeye sulama suyu sağlayacak olan mevcut barajların yapısı ve proje aşamasında olan barajlarla alakalı açıklamalarda bulundu.

Elazığ Tarımsal Kalkınma Projesi Ön Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Elazığ Valisi Dr.Ömer Toraman, Elazığ Milletvekilleri Prof.Dr.Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, M.Rıdvan Nazırlı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu'nun katılımlarıyla Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Öncülüğünde gerçekleştirilen 'Elazığ Tarımsal Kalkınma Projesi' Ön Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti.

Yazıhan OSB Bölgesine 60 Milyonluk Ek Ödenek

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Kurucu Ortağı olduğu Yazıhan ilçesinde yapımı devam eden 312,82 hektar alan üzerine kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesine 60 milyon TL ek ödenek tahsis edildi.

‘Tarladan Sofraya Tarım Lisesi’ Projesinin Buğday Hasadı Yapıldı

“Tarladan Sofraya Tarım Lisesi” projesi kapsamında ekimi yapılan buğday tohumlarının hasadı gerçekleştirildi

Elazığ Belediyesi Jeotermal Sera Sahası’nda Topraksız Tarıma Başladı

Elazığ Belediyesi tarafından Cip mesire alanı içerisindeki Jeotermal Sera Sahası'nda yapımı devam eden ve yıllık 20 milyon fideyle birlikte 90 ton domates üretilmesi hedeflenen sera projesinin tamamlanan ilk etap kısmında topraksız tarımla sebze üretimine geçildi.

Bakan Duyurdu: Ödemeler Hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'Hayırlı ve bereketli olsun' diyerek sosyal medya hesabından müjdeyi duyurdu. Yumaklı, 714 milyon 823 bin liralık pancar avans ödemesinin bugün hesaplara aktarılacağını açıkladı.

Malatya Ziraat Odaları, Başkan Gürkan’ı Ziyaret Etti

Başkan GÜRKAN:“Tarımın ve Hayvancılığın Gelişmesi İçin Büyük Gayret Gösteriyoruz”

Doğal Hayatı Koruma Vakfı Üyelerinden Başkan Gürkan’a Ziyaret

Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Aslı Pasinli Tarım ve Orman Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ile birlikte vakfın yurt içi ve yurt dışı üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet Başkan Gürkan’ı ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Elazığ’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Arttı

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ramazan Bayramı öncesi tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gerçekleşen denetimlere hız verildi.

Çiftçilere u Hibeli Fasulye Tohumu Dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında İl Müdürlüğümüzce hazırlanan “Kuru Fasulye Ekiyorum Toprağımı Zenginleştiriyorum” projesi kapsamında çiftçilerimize fasulye tohumu dağıtımı, İl Müdürü Ali KILIÇ'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İş İnsanı Zülfü YILDIRIM, ‘BİZİMLE YÜRÜ ELAZIĞ!’ Diyor

MHP’den Milletvekilliği Aday Adaylığı müracaatında bulunan, Dünya Grup Yem Gıda Tarım Ürünleri LTD Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Zülfü YILDIRIM, Sizlere Olan Borcumu Ödemeye Geldim’ BİZİMLE YÜRÜ ELAZIĞ! Diyor…