Ve Tarihi Haberleri

Ve Tarihi Haberleri

Malatya’nın Fethinin 922. Yıldönümünde Melita’dan Malatya’ya Anlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’nın Fethinin 922’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Malatya’nın Fethi ve Tarihi” konulu konferans düzenlendi.

ELAZIĞ BELEDİYESİ KADIN MECLİSİ PALU’YA GEZİ DÜZENLEDİ

Elazığ Belediyesi Kadın Meclisi, “23. Gün Kültürel ve Tarihi Gezi Programı” kapsamında medeniyetler beşiği Palu ilçesine gezi düzenledi.

Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de Kartpostallık Manzaralar

Medeniyetin Kalbi Battalgazi’deki eşsiz doğanın ve tarihi yapıların karla bütünleşmesi, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturdu.

Battalgazi Belediyesi’nden Gazi ve Yakınlarına Özel Gezi Turu

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen gezi turu ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve yakınları, Battalgazi’de hayata geçirilen yatırımları ve tarihi mekanları gezdi. Dernek üyeleri Gazi ve yakınları, tarih başkenti Battalgazi’ye hayran kaldı.

Turizmcilere İspendere Şifalı İçmeleri Tanıtıldı

Diyarbakır ve Elazığ’dan gelen sağlık turizminin temsilcileri, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla 7 bin 500 yıllık doğa ve tarihi geçmişiyle öne çıkan Medeniyetin Kalbi Battalgazi’deki tarihi mekanlar ve sağlık turizmi açısından bölgede önemli bir yere sahip olan İspendere Şifalı İçmeleri gezdirildi.

Battalgazi Belediyesi’nden Özel Bisiklet Turu Etkinliği

Battalgazi Belediyesi tarafından “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü” nedeniyle ‘Sağlığın İçin Pedal Çevir, Doğayı Keşfet’ sloganıyla Belediye hizmet binası önünde başlayan ve Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda son bulan özel bisiklet turu düzenlendi.

Vali Baruş, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini Ziyaret Etti

Malatya Valisi Aydın Baruş, Milli Şuurun ve tarihi alanın tanıtımına ve bu tarihi mirasın geniş kitlelere ulaştırılmasının büyük katkı sağlayacağı düşünülen Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini Ziyaret Etti.

Banknot kalıbı ve tarihi sikkeler ele geçirildi

1 adet sahte Dolar basımında kullanılan 100 Dolarlık Metal Banknot kalıbı, 17 adet tarihi eser kapsamında sikke ele geçirildi.

FİKRET MEMİŞOĞLU ANILDI

Harput folkloru ve tarihi hakkında yaptığı araştırmalarla tanınan Elazığ’ın yetiştirdiği değerli kalemler arasında yer alan Fikret Memişoğlu doğumunun 100. yıldönümünde, Elazığ’ın yetiştirdiği usta sanatçıların konuk olduğu özel bir programla anıldı

Gençler Feribot Turunda ve Tarihi Eserler Gezisinde Buluştu

Gençlik Konseyi Başkanlığının organizesi, Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi’nin Destekleri ile Feribot Turu ve Tarihi Eserler gezisi düzenlendi.

G20 Liderler Zirvesi tarihinde bir ilk

G20 liderleri, zirve tarihinde ilk kez teröre karşı mücadele için hazırladıkları ortak bildiriyle uluslararası alanda dayanışma vurgusu yaptı.