Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Malatya’da Ahilik Haftası törenle kutlandı

Malatya’da Ahilik Kültür Haftası ve Ahilik Bayramı nedeniyle kutlama töreni düzenlendi.

Başkan Sadıkoğlu’ndan Ahilik Haftası Mesajı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan "Ahilik Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Umuda Şiir Yazmak...

Şiir Umuttur, Hayattır... Şiir Yaşamaktır dünü yarın ekseninde...

Battalgazili Kadınlar Malatya Motifli Halılar Dokuyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla Sosyal Belediyecilik faaliyetleri kapsamında Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ında açılan Halı Dokuma kursu ile kadınlar hem meslek öğreniyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

24. Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali Başladı

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan Kayısı Festivalinin 24’üncüsü Şemsiye Sokak’ta düzenlenen programla başladı.

Biz Anadoluyuz Ekibinden MTÜ’ye Ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan ve İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Kayseri`den Malatya’ya gelen 45 öğrenci ve görevli öğretmenleri tarafından Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Tiyatro Günlükleri Başladı

Malatya Kent Konseyi Sanatsal Faaliyetler Çalışma Grubu ve TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu iş birliğinde yaz sezonu boyunca tiyatro severleri tiyatro programları ile bir arada buluşturacak “Tiyatro Günlükleri” programının ilk gösterisi düzenlendi.

Malatya’nın Birlik ve Beraberliğidir

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek olan Kültür, Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali ile ilgili olarak basın mensuplarıyla değerlendirme toplantısı düzenledi.

Yaz Şenlikleri Yoğun İlgi İle Başladı

Elazığ Belediyesi, normalleşme takvimi ile birlikte birbirinden renkli etkinliklerle Elazığlılara keyifli bir yaz mevsimi sunacağı yaz şenliği programlarına start verdi.

Elazığ Belediyesi Açık Hava Sinema Günleri Başladı

Elazığ Belediyesi, yaz şenlikleri kapsamında Doğukent Mahallesi ve Belediye binası yan tarafındaki park alanında gerçekleştirilecek ‘Açık Hava Sinema Günleri’ne, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızı davet ediyor.

Ahçik Sinema Filmi Oluyor

Ege Elazığ Dernekler Federasyonu’nun ikinci olağan genel kongresinde başkanlığa yeniden seçilen Nejat Ak, “Ahçik”in hikayesiyle ekranlara taşınacağının müjdesini verdi.

Babama Mektup Yarışmasının Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Babalar Gününe özel ‘Babama Mektup’ yarışması ödül töreni Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonun da gerçekleştirildi.

Fotoğrafseverler, Battalgazi’deki Tarihi Mekanları Gezdi

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu’ yarışmasında Kayısının hasadı, kurutulması, pazarlaması gibi işlemleri fotoğraflamak için Malatya’ya gelen fotoğraf severler, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’nin tarihi mekanlarını gezdi.

Battalgazi’de Ödüllü Fotoğraf Yarışması Başladı

Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu konulu ödüllü fotoğraf yarışması başladı.

Başkan Güder’den Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu’na Davet

Battalgazi Belediyesi tarafından 1 ile 4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan “Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu” konulu ödüllü fotoğraf yarışması başvurularının herkese açık olduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bu özel yarışmaya tüm Malatyalıları davet etti.

Malatya standı önemli isimleri ağırladı

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarında yer alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın standı ikinci gününde de birçok önemli ismi ağırladı.

Sadıkoğlu Malatya gastronomisi dünyaya açılmayı fazlasıyla hak ediyor

İstanbul’da düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarında yer alan Malatya standı yoğun ilgi görüyor.

İyi ki Doğdun Esila

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu engellilere yönelik düzenlemiş olduğu farkındalık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Battalgazi Belediyesi’nden Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Battalgazi Belediyesi tarafından ilçenin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğini gözler önüne sermek ve Malatya’nın simgesi haline gelen Kayısı’nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla “Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu” konulu ödüllü fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Toplam 625 haber.