Başkan Koca'dan Muhteşem Gece

Başkan Koca Başarısı Yapılamaz Denileni Yaptı, Elazığ'ı Aynı Masada Topladı

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca’nın düzenlediği etkinlikte birbirinden önemli isimlere ödülleri takdim edildi

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle muhteşem bir gece düzenledi. Düzenlenen progman yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Şehrin her kesiminden insanın bir araya geldiği etkinlik dostane bir havada geçti. Cemiyet Başkanı Nafiz Koca’nın şehrin her kesiminden insanı bir araya getirdiği etkinlikte salon dolup taştı.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER YEMEĞİ
Milletvekillerinden belediye başkanlarına, siyasi parti il ve merkez ilçe başkanlarından STK temsilcilerine, akademisyenlerden iş adamlarına kadar toplumun her katmanından insan EBMC’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Yemeğinde buluştu.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ
Düzenlenen programa AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Siyasi Partilerin İl Başkanları, ETSO Başkanı İdris Alan ile çok sayıda STK Temsilcisi ve Elazığ’da faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın mensupları katıldı.

PLAKET TAKDİMLERİ
Elazığ’a hizmet ve katkılarından ötürü Anadolu Ajans Muhabiri Suat Öztürk, İhlas Haber Ajansı Muhabirleri Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu, Rıdvan Yeşilırmak, SGK İl Müdürü Sıtkı Erman, İl Milli Eğitim Mehmet Yiğit, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ve TRT’nin türkü yarışmasında birinci olan hemşehrimiz sanatçı  Ömer Ahmet Turhan’a plaket takdimleri yapıldı.,,

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR
Her yıl düzenlenen etkinliklerde katılan protokol isimlerinden gazeteciler için çalışmalar istediklerini belirten Başkan Koca, daha önce bu kapsamda basın müzesinin yapılması, vefat eden gazetecilerin isimlerinin yaşatılması gibi önemli hizmetlerin gerçekleştiğini ve projeleri hayata geçiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkürlerini iletti.,

BASIN SİTESİ TALEBİ
EBMC Başkanı Koca bu yıl için ise özellikle milletvekillerinden TOKİ marifetiyle bir basın sitesi kurulmasını talep etti.

Koca’nın konuşmasının ardından sırasıyla kürsüye gelen milletvekilleri Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı basın sitesi talebinin Elazığ depremi sonrasında da gündeme geldiğini, dönemin bakanı Murat Kurum’un konuyu ele aldığını ancak 6 Şubat depremi sonrası meydana gelen büyük hasardan ötürü bir aksama yaşandığını belirttiler. Konunun takipçi olacağının sözünü verdiler.,

DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPAN GAZETECİLERE PLAKET
Elazığ zor bir şehir olduğunu, zor şehirde bürokrat olmanın da esnaf olmanın da iş adamı olmanın da zorluklarından bahseden Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca, en zoru gazetecilik olduğunu dile getirerek özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde deprem bölgesine giderek gece gündüz çalışan gazetecilere plaket vereceklerini kaydederek, “Deprem bölgesinde bütün sıkıntılara rağmen görevlerini hakkıyla yapmaları anısına gazeteci arkadaşlarımıza plaketlerimiz olacak. ” dedi.

ZOR BİR ŞEHİRDE BÜROKRATLIK ZORDUR
4 tane bürokrat depremlerden sonra yaptıkları çalışmalar için plaket takdiminde bulunacaklarını kaydeden Başkan Koca,  “Sayın valimizden icazetlerini, olurlarını aldık 2020 depreminden bugüne çalışmalarını yakından takip ettiğimiz 4 tane bürokratımız var. Onlara da plaketlerimiz olacak. Elazığ zor bir şehirdir. Zor bir şehirde bürokratlık zordur.” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEHMET YİĞİT’E PLAKET
Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca, plaket verilecek bürokratları sırlarken şunları kaydetti; “Bu zorluklara rağmen yapmış olduğu kazandırmış olduğu hizmetlerden dolayı İletişim Lisesinin son aşamaya getirdiği şehrimize kazandırıldığı için İl Milli Eğitim Müdürümüze 10 Ocak hediyesi olarak plaketimizi müdürümüze taktim edeceğiz.

AFAD ELAZIĞ İL MÜDÜRÜ OSMAN PIHTILI’YA PLAKET
Diğer Bir plaketimiz 24 Ocak ve 6 Şubat depremlerine büyük mücadele veren, halende daha çalışmalarına devam eden AFAD İl Müdürümüze. 

SGK ELAZIĞ İL MÜDÜRÜ SITKI ERMAN’A PLAKET
2023 yılında EYT çıktığında bütün şehirlerde kaoslar oluşurken, Elazığ’da kurumsal kirliliğini ön plana çıkarak sorunsuz bir şekilde insanların emeklisini sağlayan çok kıymetli SGK il müdürümüze.

ELAZIĞ GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ ABDULSAMET EREN’E PLAKET
Devletten aldığı kamu bütçesini çok yerinde ve çok mantıklı bir şekilde kullanarak gençlerin sportif faaliyetlerine değerlendirmek üzere kamu bütçesine değerlendiren şehrimize birçok sportif tesisleri kazandıran çok değerli Gençlik ve Spor İl Müdürümüze plaketimiz olacak. 

ÖMER AHMET TURHAN’A PLAKET

Bunların haricinde plaketlerimizden biri Elazığ’ın tanıtımlarına katkı sunan geçtiğimiz günlerde TRT1 ekranlarında haftalar boyunca Türkiye’nin bütün coğrafyasından kendi meslektaşlarıyla yarışan Elazığ’ımızın güzide sanatçısı gür sesi Ahmet Ömer Turhan kardeşimize sadece icra ettiği müziğiyle değil ekranlarda tüm Türkiye seyrederken beyefendi kişiliğinden bahsettirerek böyle bir temsiliyeti ilimize kazandırdığı için plaketimiz olacak.”

GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZI KUTLUYORUM
Konuşmasının sonunda  gazetecileri kutlayan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca, “Afetlerde ve olaylarda herkesin can havliyle kaçtığı bit ortamda koşa koşa olayların üstüne giden çok kıymetli basın emekçilerimizi, gazeteci arkadaşlarımızı kutluyor. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününün bundan sonraki dönemlerde de hayırlara vesile  olmasını diliyorum.” dedi.

GÜRSEL EROL: BASININ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLERİ VAR
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, programda yaptığı konuşmada basının önemine ve Elazığ’da basının başarısına dikkat çekerek, “Elazığ’da basın iç dinamiklerinin gelişmesi, siyasetin şekillenmesi, bürokratik işlevi yerine getirmesi ile ilgili çok önemli görevleri var. Ben partideki görev nedeniyle Türkiye’nin birçok iline gidiyorum.  Ama inanın ne yazıdaki yazılı ve görsel basındaki profesyonellik, teknik donanım, etki alanı Türkiye’nin birçoğunun ilinde yok. Bu anlamda müthiş bir potansiyeli olan bir şehiriz ve basının bu kadar başarılı olması şehrin gelişmesine de önemli katkılar vermiştir.  Sayın Başkanımız Nafiz Hocamız bahsetti. Şehrin sorunlarını gündeme getirilmesi ile ilgili, taleplerin seslendirilmesi ile ilgili siyasetin şekillenmesi ile ilgili çok önemli görevler üstlenmiştir. Emeği geçen herkesi kutluyorum başarılar diliyorum.” dedi.

YEREL SEÇİMDE BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİN ADAYLARINA BAŞARILAR DİLİYORUM
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 31 Mart yerel seçimlerinde tüm siyasi partilerin adaylarına da başarılar dileyerek, “Ayrıca önümüzde 31 Mart yerel seçimler var. Bu yerel seçimde bütün siyasi partilerin belediye başkan adayları aramızda. Ben 31 Mart'ta şehrimiz için hayırlısı neyse onun olmasını diliyorum. Nezaket kuralları içerisinde hizmet endeksli, adayların birbirleriyle ilgili olumsuz yorumlar, değerlendirmeler yaparak değil, bu şehrin değerlerine yeni değerler nasıl katabilirler? Şehrindeki sorunların çözümüne nasıl katkı sunabilirler Belediye  Başkanı olarak mevcut belediye başkanının yaptığı doğru işlerin daha fazlasını nasıl yapabilirler iddiasıyla bir kampanya sürecinin yaşanmasını diliyorum. Bütün aday arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.” Dedi

EROL KELEŞ: BASIN SİTESİ İÇİN ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ
TOKİ marifetiyle basın sitesi için tüm çalışmaları yapacaklarını kaydeden AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, “10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Ayrıca cemiyet başkanımızı ve ekibine böylesine güzel bir toplantıyı düzenlediği için kendilerine teşekkür ediyorum emeklerinize sağlık diyorum. Gazeteciler her yerde. Gazeteciler deprem olur depremde, savaş olur savaşta, düğün olur gazeteciler vardır. Gazeteciler her yerdedir. Bu süreç içerisinde özellikle deprem zamanında ve İsrail’in Gazze’ye yapmış olduğu bu zulümde hayatını kaybeden gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onları yad ediyorum. Özellikle Gazze’de çok büyük bir iş başardılar. Çünkü biz orda ölen çocukları, ölen kadınları, hastanelere yapılan bombardımanları, ibadethanelere yapılan saldırıları, basından öğrendik. Ve bunların hepsi onların sayesinde kayıt altına alındı. Asla bu unutulmayacaktır. Ve ileriki günlerde de bunun ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görüp ve yaşayacağız. Cemiyet başkanımız Nafiz Bey aslında bahsetti. Özellikle basın sitesiyle ilgili. Sağ olsun Semih Bey yaklaşık bir ay önce ekibiyle birlikte bizleri mecliste de ziyaret ettiğinde de bu konuyu orda da dile getirmişti. Sayın Ejder vekilimde söyledi. Aslında bu konu yeni bir konu değil. 2020 yılındaki depremde o dönemki bakanımız Murat Kurum’a bu konu iletilmişti. Bunun üzerinden 2023 yılı depremi yaşanınca biraz askıya alınmış gibi göründü. Bu aslında sadece Elâzığ’a özel bir durum değil. Bir çok ilimizde basın sitemiz var. Biraz zamana ihtiyacımız var. İnşallah şu sıkıntılı süreci atlattıktan sonra milletvekili arkadaşlarımızla birlikte TOKİ marifetiyle buraya Basın Sitesinin kazandırılması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bunu rahatlıkla söylüyorum. İnşallah bunda da başarılı olacağız. Ben tekrardan afiyet olsun diyorum. Tekrardan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutlar hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

EJDER AÇIKKAPI: BASIN SİTESİYLE ALAKALI BİRLİKTE BİR MÜCADELE VERECEĞİZ
Basın sitesine değinen AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise, yapılması düşünülen basın sitesiyle alakalı girişim olduğu fakat yaşanan asrın felaketi 6 Şubat depreminden sonra askıya alındığı ama Elazığ’a Basın sitesini kazandırmak için ellerinden gelen çalışmayı yapacakları vurgu yaparak, “Çok kıymetli milletvekili arkadaşlarım, çok kıymetli ETSO başkanım, çok kıymetli siyasi partilerin İl Başkanlarım, çok kıymetli bürokrat kardeşlerim, kıymetli hazirun ve çok kıymetli basın mensubu arkadaşlarım hepinizi saygıyla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum. Bu muhteşem organizasyonu tertip eden Cemiyet Başkanımız gazeteci arkadaşımız Nafiz Koca ve ekibine gerçekten teşekkür ediyorum. Tabi bu süreçte biraz mahzunuz. 7 Ekimden bu yana katil İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı 24 binin üzerinde Müslüman kardeşimizi şehit etti. Tabi ikinci dünya savaşında bile hayatını kaybetmeyecek sayıda insanımızın katledildiği. Gazeteci kardeşlerimizin verdiği bugün ki bilgilere göre 112 gazeteci arkadaşımız İsrail tarafından katledildi. Buradan İsrail’e destek olanları bir kez daha kınıyorum şiddetle lanetliyorum. Sayın başkanımız tabi bazı haklı taleplerde bulundu. Bunu takip etmek tabi ki bizlerin vazifesidir. İnşallah diğer milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Gürsel Erol’da bizleri denetleyecek, hep beraber inşallah bu taleplerin gerçekleşmesi noktasında büyük bir mücadele vereceğiz. Basın sitesiyle alakalı da 2020 depreminden sonra sayın bakanımız Murat Kurumla irtibat sağlanılmış, bu konuyla ilgili bir mesafe alınmaya çalışılmış fakat 6 Şubat depreminde 50 binin üzerinde can kaybı yaşadık, 11 ilimizde gerçekten çok büyük hasarlar oluştu. Ve bu bizim bütçemize büyük bir yük getirdi. Ancak biz her şeye rağmen bu haklı taleplerin peşinde olacağız. Elazığ’ın her türlü talebini gerçekleştirmek için arkadaşlarımızla birlikte bir mücadele vereceğiz. Ben bugün burada bulunan bütün gazeteci kardeşlerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum. Elazığ Basın ve Medya Cemiyetine Nafiz Koca nezdinde bütün yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyon. Ben bu tarz organizasyonların Elazığ’ın gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ve devamını diliyorum.”dedi

MHP İL BAŞKANI BAL: 31 MART SABAHI BASIN SİTESİNİN SÖZÜNÜ VERİYORUM
MHP İl Başkanı Yunus Bal ise gazetecilerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasını siyasi bir mesajla noktaladı. Yunus Bal, “siyaset iddialı olmaktır; 31 Mat sabahı Elazığ Belediyesini alarak basın sitesini inşa edeceğimizin sözünü ben veriyorum” dedi.

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN