Başkan ÖZGEN: 'Meslek Eğitimi Memleket Meselesi'

METE-DER Başkanı Metin ÖZGEN Meslek Eğitim ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

METE-DER Başkanı Metin ÖZGEN yaptığı yazılı açıklamada: 
“Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemeyle mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1275 lira ücret alacak. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2 bin 125 liraya yükselecek. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödenecek. Tüm öğrenciler, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı da sigortalanacak.

Mesleki eğitim merkezi mezunlarının yüzde 88'i istihdama katıldı. Bu merkezlere kayıt yaptırmak için yaş sınırlaması olmaması da büyük avantaj oluşturuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, 181 farklı dalda mesleki eğitim fırsatı; 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerine asgari ücretin yüzde 30'u, 12'nci sınıf öğrencilerine asgari ücretin yüzde 50'sine kadar maaş, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta, diploma ve mezunların kendi iş yerlerini açma olanakları sağlayacak.

Bu imkandan yararlanabilmesi için tüm OSB'lere de mesleki eğitim merkezleri kuruldu. Yıl sonuna kadar mesleki eğitim merkezlerinde 1 milyon kayıtlı öğrenci sayısı hedefleniyor.

"İnsan kaynağının yetiştirilmesinde yeni bir dönem başladı"
Endüstriyel kalkınmanın temelinde mesleki teknik eğitimin öneminin büyük olduğunu ifade eden ÖZGEN; ülke genelinde mesleki eğitim oranının yüzde 40’lar civarında olduğunu, AB standartlarında ideal oranın yüzde 60-65 olarak kabul edildiğini, bu oranı yakalama adına ülke genelinde mesleki eğitimin gelişimini sağlamak adına yoğun çalışmalar yapıldığını söyledi.

Bu dönemi kaçırmamak için en geç 04.02.2022 tarihine kadar kayıt yaptıralım.
Lütfen bu fırsatı değerlendirelim. Elimizde Mesleğimiz ve mesleğimizi ispat eden bir belgemiz, diplomamız olsun…
Hiçbir şey; hiçbir zaman, hiç kimse için, hiç de geç değildir.
Haydi Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptırmaya…
Kayıt için sizleri tüm mesleki eğitim merkezlerine ve meslek liselerimize bekliyoruz…” Dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN