Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Birinci Talebesi olan Hacı Hulusi Yahyagil'i anma programı gerçekleştirildi....

'Aziz Şehrin, Aziz Şahsiyetleri' etkinliği

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün organize ettiği “Aziz Şehrin, Aziz Şahsiyetleri” etkinliği kapsamında ilk olarak; Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Birinci Talebesi olan “Hacı Hulusi Yahyagil” moderatörlüğünü Fırat Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr Mehmet Turan’ın yaptığı, panelist olarak da Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Sinan Dayısoylu, Prof. Dr. İbrahim ÖZÇAM ve Muhammed Orakçıoğlu’un konuşmacı olduğu, Elazığ Valisi Sn. KOÇAK, Belediye Başkanı Sn. YANILMAZ, Milletvekilleri Sn. ALPAY ve Sn. DEMİRBAĞ yanı sıra İl Emniyet Müdürü, EKG (EĞİTİMDE KALİTEYİ GELİŞTİRME )Derneği Genel Başkanı Maarif Müfettişi Metin Akgün ve diğer protokol mensuplarının ve salona sığmayan katılımcının iştirak ettikleri program; Nureddin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Program Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Birinci Talebesi olan Hacı Hulusi Yahyagil’in hayatından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterisi ile başladı.

Harput ilahileriyle renklendirilen programda konuşmacılar; Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Birinci Talebesi olan Hacı Hulusi Yahyagil ile ilgili yaşadıkları hatıralar ve Risale-i Nur hizmetine sağladığı gayret ve bu süreçteki model davranışlarından örneklerle duygusal ve manevi iklimin farklı boyutları dile getirilirken, Sn. Muhammed Orakçıoğlu’un tarihi kronolojiyi de takip eden bir derinlikte, Çanakkale savaşından, Kurtuluş savaşına uzayan Sakarya meydan muharebesi de dahil İzmir’in kurtuluşuna, bağımsızlığın ilanı sonrasında yaşanan iç karışıklıkların yatıştırılması safhaları yanı sıra görev sürecinde Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Birinci Talebesi olması, Risale-i Nur hizmetine girişi ve askerlik görev yaptığı süreçte de İslami hassasiyetleri merkezinde yaşantısı ve davranışlarındaki tutarlılıkları ve hizmetteki samimi gayretinin ulaştığı merhaleleri anekdotlar ışığında dile getirmesi katılımcıları manevi açıdan farklı iklimlere taşıdığı program,  cennetmekan Hacı Hulusi Yahyagil’in sağlığında yaptığı dersler sonrasında yaptığı dua kendi sesinden dinlettirilmesi salonda izleyicilere farklı duygular yaşatırken, program hediyelerin ile plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile “Aziz Şehrin, Aziz Şahsiyetleri” programının 1.  Olan Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Birinci Talebesi olan Hacı Hulusi Yahyagil’in anılması programı sona erdi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN