Eğitim Müfettişi Demir KURTBEYOĞLU'nun Yeni Kitabı Raflarda

Eğitim Müfettişi Demir KURTBEYOĞLU 'ÖĞRENME ve ÖĞRENEN ORGANİZASYONLAR' kitabıyla, eğitimde yaşanan sorunlara, kurum iş görenlerinin yeterliklerini geliştirerek, farklı bakış açısı kazanmalarına katkı sağlayarak, kendi çözüm seçeneklerini geliştirebilme yeterliğine ulaşmalarını sağlama, kurumsal sorunumuzun temelinde yer alan 'Öğrenen Organizasyon' olma sorununa çözüm amaçlı çalışmasıyla dikkatleri çekti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Eğitim Müfettişi/Yazarımız Demir KURTBEYOĞLU “ÖĞRENME ve ÖĞRENEN ORGANİZASYONLAR” isimli kitabıyla ilgili açıklamasında; 

Kitaba Dair: 
Öğrenme, konusu bu kitapta farklı şekil ve bakış açıları kullanılarak, çeşitlendirilmiş ve zenginleştirilmiştir.  Okuyucuya öğrenme ile ilgili kavramları açıklarken; öğrenmenin insan zihninde, duygu ve davranışlarda nasıl gerçekleştiği hususları, örneklerle açıklanmıştır. Örnekler, daha çok yazarın deneyimine dayalı uygulamadan seçilen, ilke ve kavramlarla güçlendirilmiş; verilmek istenen mesajlar, okuyucunun kısa sürede kavrayabileceği şekle sokulmuştur. Seçilen konuların birbiri ile ilişkili olmasına ve verilmek istenen mesajların öğrenme dizini etrafında bir bütünlük oluşturmasına, özen gösterilmiştir. 

Konular bu yönüyle kişisel gelişimi hedeflediği kadar; öğretmen ve yöneticilerin gruplarını doğru eğitmelerine, organizasyon yöneticilerine ve bir ölçüde toplum mühendisliğine soyunan kişi yada gruplara yönelik önemli ipuçları vermektedir. Dört bölüm halinde düzenlenen kitapta öğrenen bireyden, öğrenen topluma; öğrenen toplumdan, öğrenen okula; öğrenen okuldan, öğrenen örgütlere doğru bir yol izlenmiş; hepsinde temele alınan ‘bireyin öğerme serüveni’ bu dört adacık içerisinde aynı zamanda birbirleri ile ilişkili ve kendi içerisinde bir bütünsellik oluşturacak şekilde tasarlanmıştır. Seçilen konuların ilgi bölümlerimde uygulayıcılara kolaylık sağlaması ve bir yol haritası oluşturması için konular, öneri, örnek uygulama ve gerektiğinde açıklamalarla desteklenmiştir. Öneriler, organizasyon yöneticilerine yol gösterici ve bir klavuz niteliğindedir. 
                                  
12.03.2022
Demir KURTBEYOĞLU 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN