Elazığ'da 'Tezhip(Süsleme)' Kurs Sonu Sergisi Açıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin ÖZTÜRK' te 'Kültürümüzde önemli bir yeri olan

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutmuş Türk Süsleme Sanatlarından ‘Tezhip(Süsleme)’ kurs sonunda düzenlenen sergi açılışını Vali Yardımcısı Üzeyir YILMAZ yaptı.

Açılış sonunda sergiyi gezen Vali Yardımcısı Üzeyir YILMAZ ve davetliler el emeği göz nuru ile yapılan eserler hakkında bilgi aldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin ÖZTÜRK’ te ‘Kültürümüzde önemli bir yeri olan, kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk Süsleme Sanatları gelişen teknoloji karşısında hızla yok olmaktadır. El sanatlarımızın yok olmasının nedenlerinden biri de usta eğiticilerin sayısının her geçen gün azalmasıdır. Usta eğitici ihtiyacını karşılamak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ nün maddi katkıları ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bünyesinde ‘Tezhip’ kursu düzenlenmiştir. Kursun açılmasında hedeflerinin Türk Süsleme Sanatları ‘Tezhip’ i yaşatmak, geliştirmek, usta öğretici yetiştirmek, bu eserlere pazar bulmak ve hediyelik eşya üretmek amacıyla düzenlenen kursun 4 ay sürdüğünü ve bu kursa katılan kursiyerlerden 12 kursiyerin belge almaya hak kazandığını ifade ederek; bu kursun gerçekleşmesinde emeği geçenlere, kursiyerlerimize ve serginin açılışında bizleri yalnız bırakmayan başta Vali Yardımcımız Üzeyir YILMAZ olmak üzere tüm davetlilere teşekkür ederim’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN