Esnafa destek devam edecek

Malatya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğinin (TESKOMB) 2014'te esnafa kullandırdığı kredinin yaklaşık 4,5 milyar lirayı geçtiğini bildirdi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğinin (TESKOMB) 2014'te esnafa kullandırdığı kredinin yaklaşık 4,5 milyar lirayı geçtiğini bildirdi.

Çalık, TESKOMB Genel Merkezi'nde, "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" toplantısına katıldı.

Burada konuşan Çalık, 2013'te TESKOMB'un 4,3 milyar lira kredi kullandırttığını belirterek, "2014 yılında esnafa kullandırtmış olduğunuz kredi, yaklaşık 4,5 katrilyonu geçmiştir. 2013-2014 yıllarında 150 bin civarında esnafa da kredi kullandırılmış. Kullandırılan faiz oranının da yüzde 4'lere düştüğünü çok net görüyoruz" diye konuştu.

Çalık, TESKOMB'un esnafın ihtiyacı olduğunda, "başım darda" dediğinde direk olarak ulaştığı, bazen 1 yıl ödemesiz yüzde 4 faizle verdiği kredilerle esnafa destek olduğunu dile getirerek, TESKOMB ve esnafın arkasındaki desteğin de AK Parti iktidarı olduğunu kaydetti.

TESKOMB'a, 2002-2003'te Hazinenin verdiği desteğin 50 milyon olduğunu hatırlatan Çalık, şu andaki desteğin ise 600 milyona çıkarıldığı bilgisini verdi.

Çalık, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yılın ilk toplantılarından birini 14 Ocak'ta TESKOMB aracılığıyla tüm Türkiye'den gelen esnafla yapacağını söyledi.

Davutoğlu'nun esnafla bir araya geleceğini vurgulayan Çalık, "Sayın Başbakanımızla toplantılar yapacağız. Sizlerin sorun ve sıkıntılarını, rapor halinde Başbakanımıza arz edeceğiz. 14 Ocak'ta da esnafımız ve Sayın Başbakanımız buluşacak" dedi.

Çalık, AK Parti'nin esnafın yanında durmaya devam edeceğine işaret ederek, TESKOMB'un esnafla hükmet arasında köprü olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN