Gıda Haberleri

Gıda Haberleri

10 Mayıs Dünya Kanatlı Günü

Dünya kanatlı eti sektörü, bugün 12. Dünya Kanatlı Eti Günü'nü kutluyor. BESD-BİR Başkanı Naci Kaplan, son birkaç yılda küresel zorluklardan geçildiğini vurguladı ve “Bu zorlu zamanlarda öncelikle Türk halkına ve ihracat yaptığımız 90’dan fazla ülkedeki tüketicilere güvenilir, ulaşılabilir ve besleyici gıda tedarik etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Açıkkapı TBMM Genel Kurulunda Emeklilerle İlgili Konuştu

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti’nin emeklilerle ilgili verdiği araştırma önergesi üzerine AK Parti adına konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaya aşağıdaki bağlantıdan erişim sağlayabilirsiniz.

ELEP Dönem Başkanı Süleyman KAMAÇ Oldu.

Elazığ Ekonomi Platformu(ELEP)Dönem Başkanlığını Yürüten Elazığ Turizm Ve Kültür Tanıtma Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Şimşek, görevini Elazığ Gıdacılar ve İşadamları Derneği(ELGİD) Başkanı Süleyman Kamaç'a devretti.

Başkan Kamaç Güven Tazeledi

Elazığ Gıdacılar ve İş Adamları Derneği olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında Mevcut başkan Süleyman Kamaç güven tazeledi.

Elazığ Belediyesi Zabıta Ekipleri, Gıda Denetimlerini Sürdürüyor

Elazığ Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü personelleri il genelinde faaliyet gösteren fırınlarda hijyen, ekmek gramajı ve fiyat tarifesi denetimi gerçekleştirdi.

Malatya Kent Konseyi İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor

3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği ve Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu üyeleri tarafından, hayırseverlerin göndermiş olduğu gıda ve kıyafet yardımı ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

16 Ekim Dünya Gıda Günü, SENİN de Günün Olsun!

16 Ekim Dünya Gıda Günü sadece tarım ve gıda sektörlerinin değil, SENİN de günün olsun!

Yaza Uygun Gıda: Tavuk Eti

Dünyada en çok tüketilen hayvansal gıdaların başında gelen, protein kalitesi yüksek tavuk eti; çok yönlülüğü, pratikliği ve uygun fiyatı nedeniyle gerçekten yaza uygun bir gıdadır. Çok çeşitli ürün yelpazesine sahip tavuk etini ızgara, haşlama, sote, fırın ve kızartma, gibi çok çeşitli şekillerde pişirebilir ve en lezzetli sofraları yaratabilirsiniz. Peki yazın tavuk eti tüketmenin faydaları nelerdir?

Elazığ Belediyesi, Bayram Öncesi Zincir Marketler ve AVM’leri Denetledi

Elazığ Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların sağlığını korumak için şehir genelinde gıda satışı yapan zincir marketler ve AVM’lerde denetimleri sıklaştırdı.

ELAZIĞ BELEDİYESİ, CAN DOSTLARIMIZ İÇİN MAMA ÜRETİYOR

Sokak hayvanları için yaptıkları çalışmalarıyla vatandaşların takdirini toplayan Elazığ Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçirerek Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan can dostlarımız için topladığı artık yemekleri ve bayat ekmekleri kullanarak gıda mühendisleri eşliğinde mama üretimi gerçekleştiriyor.

MEGSAŞ 34 Büfe İle Hizmet Verecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Malatya Ekmek ve Gıda Sanayi A.Ş (MEGSAŞ) tarafından, normalleşme kapsamında ekmek büfelerinde ücretsiz olarak verilen ekmeğin, 15 Haziran (bugün) itibariyle ücretli olacağı bildirildi.

Elazığ’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Arttı

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ramazan Bayramı öncesi tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gerçekleşen denetimlere hız verildi.

İş İnsanı Zülfü YILDIRIM, ‘BİZİMLE YÜRÜ ELAZIĞ!’ Diyor

MHP’den Milletvekilliği Aday Adaylığı müracaatında bulunan, Dünya Grup Yem Gıda Tarım Ürünleri LTD Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Zülfü YILDIRIM, Sizlere Olan Borcumu Ödemeye Geldim’ BİZİMLE YÜRÜ ELAZIĞ! Diyor…

Yusuf Küçük’ten Vahap Küçük Hayır Çarşısına 1 Milyon 500 Bin Liralık Yardım

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmete açılan ve rahmetli iş insanı Vahap Küçük’ün isminin verildiği Hayır Çarşısı’na, Vahap Küçük’ün oğlu Yusuf Küçük tarafından 1 milyon 500 bin liralık temel gıda ve ihtiyaç malzemesi bağışı yapıldı.

Rus üreticiler CNR Food İstanbul 2022'de yer alacak

"Made in Russia" markası altında birleşen Rus şirketleri ürünlerini 31 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Uluslararası Gıda, İçecek, Gıda İşleme, Depolama, Soğutma Sistemleri, Lojistik ve Mağaza Ekipmanları fuarı CNR Food İstanbul 2022’de sergileyecek.

Büyükşehir Zabıta Ekiplerinden Market Denetimi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik etiket denetiminin yanısıra unlu mamul satışı yapan işyerlerinde ayrıca gramaj ve hijyen kontrolleri de yapılıyor.

Bayram Öncesi Bayram Coşkusu Yaşadılar

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu, 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği işbirliğinde “İhtiyacın Olmayana İhtiyacım Var” projesi kapsamında 100 aileye gıda ve kıyafet desteği sağlandı.

MÜSİAD’da Gündem Küresel Gıda Krizi ve Tarımın Geliştirilmesi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen, Dost Meclisi Toplantısı'nda bu hafta; Dünyada etkisini göstermekte olan küresel gıda krizi ve tarım faaliyetlerinin önemi ile alakalı üyelere bilgilendirmelerde bulunuldu.

Ramazan Bayramı'nda Gıda Alışverişi ve Beslenme

Gıda Mühendisleri Derneği Malatya İl Temsilcisi ve Esenlik AŞ Gıda Mühendisi Nihayet Alagöz 'ün Bayram Mesajı

Elazığ Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Bayram Denetimi

Elazığ Belediyesi, vatandaşların sağlığını korumak için bayrama sayılı günler kala gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Elazığ Belediyesi Çölyak Hastalarını Bayramda da Unutmadı

Ramazan ayında sosyal yardım hizmetlerini devam ettiren Elazığ Belediyesi, Elazığ’daki çölyak hastası vatandaşlara glutensiz gıda kolisi oluşturarak evlerine gönderdi.

Malatya TSO, Ramazan yardımı gıdalarını yerel firmalardan aldı

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2 bin 500 aileye ulaştıracakları gıda kolilerini yerel firmalardan temin ettiklerini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Doğanyol’da Fidan Dağıtımı Yaptı

Başkan Gürkan, ‘Gıdaya Sahip Olan, Stratejik Anlamda Güce de Sahip Olmuş Demektir’

Malatya Büyükşehir Belediyesinden Tel Abyad’lı Çocuklara Şevkat Eli

Suriye’de yaşanan savaşlar sırasında binlerce savaş mağduruna ilaç, gıda ve giyecek yardımlarında bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Suriye’nin Tel Abyad şehrinde iç savaş nedeniyle okulları tahrip olan Süluk Gabri ilk ve ortaokulunun tadilatı yapılarak eğitime açılacak

Zabıta Müdürlüğü Ekipleri Kdv Denetimi Yapıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, temel gıda ürünlerindeki KDV oranında yapılan indirimin ardından temizlik ürünlerinde de KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesiyle birlikte marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Vali Baruş, Zincir ve Yerel Marketlerde Denetlemelerde Bulundu

Vali Aydın Baruş, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ ile marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik stokçuluk, fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı.

Vali Toraman, Fiyat ve Stok Denetimine Katıldı

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ’daki yerel marketlerde ve depolarında, ayçiçeği yağı ile temel gıda ürünlerinde yürütülen fiyat ve stok denetimine katıldı

Battalgazi Belediyesi’nden Marketlere KDV Denetimi

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temel gıda ürünlerinde yüzde 7'lik KDV indirim uygulamasının yürürlüğe girmesiyle birlikte ilçe genelindeki market ve bakkallarda indirim denetimlerini arttırdı.

Zabıta Ekipleri Malatya’da KDV Denetimlerini Sürdürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, temel gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından marketlerde denetimler gerçekleştiriyor.

Gıda Ürünlerinde KDV’nin İndirilmesi Memnuniyet Verici Olmuştur…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asillan Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, tüm gıda ürünlerinde KDV’nin % 8’den % 1’e indirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.