Sağlık

Sağlık Haberleri

Kuş Gribi Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetimi

13-17 Nisan 2015 tarihleri arasında Malatya’da düzenlenen “Kuş Gribi Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetimi” eğitiminin ardından Yeşilyurt İlçesi Düztarla Mahallesinde yapılan tatbikatta ekipler halinde görev alan teknik personel, uygulamalı olarak eğitime katılan kursiyerlere kuş gribi vakası görüldüğü takdirde neler yapılması gerektiğini gösterdiler.

Ceviz Yemeniz İçin En İyi 10 Neden

Mucizevî besin kaynağı cevizi tüketmemiz için akademik araştırmalara dayanan en iyi 10 neden ;

ATT DER’DEN Paramediklere Müjde!‏

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Yönetim Kurulu ve il başkanları yaptığı görüşmeler sonucunda kamuya istihdam edecek paramedik sayısını öğrendi.

ATT DER Elazığ İl Başkanı Timur GÖK'ün ATT (Paramedik) Haftası Mesajı‏

Acil Sağlık Hizmetleri; özünde fedakarlık, azim ve diğergamlık bulunan halkımızın en zor anlarında ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetidir.

20 MART DÜNYA ORAL(AĞIZ) SAĞLIĞI GÜNÜ

Her yıl 12 Eylülde kutlanan Dünya Oral Sağlık Günü 2013 yılı itibariyle farkındalığı artırmak amacıyla tüm dünyada 20 Mart tarihine alınmıştır.

AKTİF SAĞLIK-SEN'DEN ELAZIĞ VALİSİ MURAT ZORLUOĞLU' NA ZİYARET!‏

AKTİF SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ ve Genel Başkan Yrd. Muammer ASLAN Elazığ Valisi Murat ZORLUOĞLU' nu makamında ziyaret etti.

ATT VE PARAMEDİKLERE GÖREVDE YÜKSELME ENGELİ‏

Acil Sağlık sistemin yapı taşları olan Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedikler, sisteme atandığından bu yana görevde yükselme umuduyla lisans, yüksek lisans, doktora eğitimlerini tamamlayarak 4 yıldır yapılmayan görevde yükselme sınavını büyük bir sabırla beklemiştir.

14 Mart Tıp Bayramı

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı, Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olan Av. İbrahim GÖK, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Elazığ Hastanelerinde sağlık çalışanlarını akşam geç saatlerde ziyaret ederek karanfil takdim etti.

MÜSİAD Elazığ Şb. Başkanı AK Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Av. İbrahim GÖK“Yeşilay Haftası” Mutat Bir Hafta Kutlanması Olmamalıdır!

Yeşilay, derneği 1920’de İngiliz işgal güçlerinin İstanbul Limanı’na gemilerle getirdiği binlerce kasa alkollü, içkiyi gençlerimize bedava dağıtıp onları zehirlemesine, işgale karşı direnişi kırarak özgürlüklerini ve onurlarını ellerinden almak istemelerine karşı alkollü içkilerle mücadele amacıyla dönemin Şeyhülislam’ı İbrahim Haydarizade’nin himayesinde Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Padişahın izniyle 1 Mart 1920’de İstanbul’da "Hilal-i Ahdar" (Yeşilay) adıyla kurulmuştur. Yeşilay’ın kurulduğu 1-7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.

Elazığ 112 Ekibine Yapılan Silahlı Saldırı Hakkında‏

Elazığ Merkez 14 Nolu Ekibimiz dün akşam saatlerinde vakaya giderken silahlı saldırıya uğramıştır. Elazığ Nailbey Mahallesi Dal Sokak’ta yaşanan bu menfur saldırıyı esefle kınıyorum.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı

ATTDER "Sağlık Bakanlığında 2009 yılından beri yapılmayan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının yapılması için çabalarımız sonuç verdi."

Türeli, 112 acil servis hizmetlerinde taşeron şoför kullanılmasını Meclis gündemine taşıdı

İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, 112 Acil Servis hizmetlerinde “taşeron şoför” uygulamasının giderek yaygınlaştığına dikkati çekerek, “İnsan yaşamının kurtarılmasında son derece önemli olan 112 acil servis hizmetlerinde hangi

ATT DER Türkiye Büyük Millet Meclisinde‏

TBMM Sağlık Komisyon Başkanlığına ve AK Parti Grup Başkanlığı na da hazırladığımız dosyaları sunduk

MÜSİAD ELAZIĞ ŞUBESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ ZİYARETİ‏

Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne getirilen Op. Dr. Latif Üstünel’i makamında ziyaret etti.

“ Yoğun bakımda kebap skandalı”

Elazığ ilinde özel bir hastanede skandal!

Sağlık filosuna yeni araçlar geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı törenle 798 yeni ambulans ve 10 UMKE aracının Türkiye genelinde hizmete sunulacağı bildirildi.

"Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü” imzaland

Avrupa ve ABD'deki örneklerin incelendiğini, din adamlarına gerekli eğitimler verildikten sonra bu aşamaya gelindiğini kaydeden Sayın Dr. Müezzinoğlu, bazı illerde başlatılacak pilot uygulamayla talep eden hastalara ve yakınlarına manevi destek verileceğini bildirdi.

SÜRÜCÜ PERSONELLERİMİZE EĞİTİM DÜZENLENDİ

Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında çalışan sürücü personellere yönelik ambulans bakım ve onarım bilgilendirme eğitimi verilmeye başlanmıştır.

Toplam 360 haber.