Sağlık

Sağlık Haberleri

Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu Gerçekleştirildi

Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi ve çeşitli STK’ların katkıları ile hazırlanan 1. Elazığ Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu gerçekleştirildi.

Ambulansta Lahmacun Ziyafeti Başlıklı Haberi Kınıyoruz

Haberin başlığı ve içeriğinde kullanılan dil ile 112 çalışanları suçlanmaktadır.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden Özel Proje:''HOŞGELDİN BEBEK''

Malatya Devlet Hastanesi Kadın Doğum servisinde yeni doğum yapan annelere içerisinde; bebek battaniyesi, çocuk bezi, bebek tulumu, zıbın takımı...

Ramazan Ayında Beslenme

Başkan Yanılmaz'dan Engellilere Destek

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın desteğiyle toplumda engellilere yönelik duyarlılığı artırmak amacıyla +1 Öndeyim kısa metrajlı film çekimlerine başlanıldı

Gıda, Beslenme ve Kanserin Önlenmesi Sempozyumu Başladı

Elazığ'da, Fırat Üniversitesinin destekleriyle Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Gıda, Beslenme ve Kanserin Önlenmesi Sempozyumu başladı.

Sağlıklı ve Hareketli Yaşam İçin 150 Bisiklet Dağıtıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında öğrencilere 150 bisiklet dağıtıldı.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav Tarihleri Belli Oldu

11-20 Mart 2015 tarihleri arasında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları için başvuruda bulunan Bakanlığımız ve bağlı kuruluşların (TKHK veTHSK) merkez ve taşra teşkilatı personelinden sınav şartlarını taşıyanların listesi www.vhgm.saglik.gov.trinternet adresinde yayımlanmıştır.

İLİMİZ ARICAK İLÇESİ AİLE HEKİMLERİNE PLAKET VERİLDİ

İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil AKKUŞ, Arıcak ilçesinin sağlık çalışmaları ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere İl Sağlık ve Halk Sağlığı Yöneticileri ile birlikte ilçeye ziyaret gerçekleştirdi.

17 MAYIS DÜNYA TANSİYON GÜNÜ

Yüksek kan basıncından kaynaklanan önlenebilir hastalıklar olan inme, körlük, kalp ve böbrek hastalıklarına dikkat çekmek ve halkı korunma, tanı ve tedavi konusunda bilgilendirmek amacıyla Dünya Hipertansiyon Birliği ( WHL) tarafından 2005 yılından itibaren 17 Mayıs günü “Dünya Hipertansiyon Günü” olarak ilan edilmiştir.

Askeri helikopter hayat kurtardı Tunceli’de kalp krizi geçirmesi sonucu kalbi duran 51 yaşındaki Niyazi Köse, askeri helikopterle Elazığ’a getirilerek hayatta kalması sağlandı.

Tunceli’de kalp krizi geçirmesi sonucu kalbi duran 51 yaşındaki Niyazi Köse, askeri helikopterle Elazığ’a getirilerek hayatta kalması sağlandı.

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, engelli vatandaşların bir kez daha hatırlanması, sorunlarının daha yakından dile getirilerek, toplumun dikkatinin çekilmesi ve çözüm yollarının bulunması, önlenebilir nedenlerle oluşan engeller konusunda farkındalık yaratan ve toplumda yeterli bilincin oluşturulması açısından önemli bir haftadır.

ATT DER Elazığ İl Başkanı Timur GÖK'ün Miraç Kandili Mesajı

Bu gece, peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesini İdrak Edeceğiz. Hicri Recep Ayının 27. Gecesinin tanık olduğu bu “ Büyük Buluşma” Bizlere İnsanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığı akıl ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulaşabileceğini gösterdiği gibi, mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten her şeyin sahibi olan Yüce Allah’a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini hatırlatmaktadır. Bu gece de farz kılınan ve bizzat Peygamberimiz Hz . Muhammed (s.a.v) tarafından Müminlerin miracı olarak nitelendirilen namaz da, iç dünyamızda ki yükselişi ve arınmayı ifade eder.

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası Sağlık Der Elazığ Şube Başkanı Abdurrahman TAŞKESEN'in Kutlama Mesajı

Hemşirelik mesleği; Eski Mısır, Hindistan, Yunanistan ve Roma’da ilk çağlarda bugünkü biçimde olmasa bile yapılmaktaydı. Dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale (Florans Naytingel) olup, ilk hemşirelik okulunu da 1962 yılında Londra’da açmıştır.

Her yıl 12-18 Mayıs Dünya'da ve Ülkemizde hemşireler haftası olarak kutlanmaktır .

Hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs , hemşirelik haftasının başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir.Hemşirelik, sağlık hizmetlerinin en önemli unsurlarından birisidir.

Türkiye’nin En Büyük Güneş Enerji Santrali Açılıyor

İnönü Üniversitesi, 5.3 MW kapasitesiyle Türkiye’nin en büyüğü olan Güneş Enerjisi Santralini pazartesi günü açıyor.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği olarak 22-24 Nisan 2015 tarihleri arasında Romanya / Bükreş’te düzenlenen EENA 2015 Konferansına katıldık.

EENA 2015 konferansı, acil sağlık hizmetleri temsilcilerini, kamu yetkililerini, endüstri temsilcilerini ve katılımcıları bir araya getirerek yeni teknolojiler ve uygulamalar hakkında bilgi paylaşımı yapılmasını sağladı. Avrupa geneli, Avustralya, Azerbaycan, Ekvador, Gürcistan, Hindistan, Kuveyt, Lübnan, Malezya, Yeni Zelanda, Tayland, Türkiye gibi 35’den fazla ülkeden gelen yaklaşık 450 delege 3 gün boyunca bilgi paylaşımı sağladı.

ATTDER Olarak EENA 2015 Bükreş Konferansına Katıldık‏

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği olarak 22-24 Nisan 2015 tarihleri arasında Romanya / Bükreş’te düzenlenen EENA 2015 Konferansına katıldık.

SAĞLIKTA KAOS VAR!

Sağlık çalışanları,Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından katledildiği 17 Nisan’a yaslı giriyorlar.

Toplam 360 haber.