İl Özel İdaresine 4 Adet Hibe Çöp Toplama Aracı…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İl Özel idaresine tahsis edilen ve köylerin çöplerinin alınmasında hizmet verecek olan 4 adet çöp toplama aracı ve çöp konteynerlerinin tanıtım programı yapıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İl Özel idaresine tahsis edilen ve köylerin çöplerinin alınmasında hizmet verecek olan 4 adet çöp toplama aracı ve çöp konteynerlerinin tanıtım programı yapıldı.

İl Özel İdaresi bahçesinde yapılan tanıtım programına Vali Murat ZORLUOĞLU, İl Genel Meclisi Başkanı M. Baki ÖLÇÜCÜ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif BİLGİNOĞLU, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir KANDEMİR, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Araçlar hakkında bir açıklama yapan Vali Murat ZORLUOĞLU şu bilgileri verdi; “Köylerimizdeki çevre kirliliğini sona erdirmek amacıyla İl Özel İdaremizde yeni bir proje hazırlığına başladık. Bugün sizlere bu projemizle alakalı bazı hususları aktaracağım. Biliyorsunuz 552 köyümüz ve 700’ün üzerinde de mezramız var. Bu proje ile köylerimizde şu ana kadar yürütülmeyen bir hizmeti başlatma niyetindeyiz. Şehrimizde belediye sınırlarında katı atıklar ve çöpler belediyeler tarafından toplanıyor, ancak köylerde henüz bu hizmeti sunamamışız. Yaptığımız bu proje ile ilk önce pilot olarak il merkezinden başlamak üzere zaman içerisinde tüm köylerimizde çöplerimizi toplayıp bunları belediyelerimizin depolama alanlarına taşımayı planlıyoruz. Bu proje önce merkez ilçedeki köylerimizde başlayacak ki bizim merkez ilçe köylerimizde 34.754 nüfus yaşamakta ve 135 köyü bulunmaktadır. Yine merkez ilçemizin 134 adet mezrası bulunuyor. Bu köylerimizdeki çöpleri toplamak üzere arkadaşlarımız bir proje hazırlığına başladırlar. Bu hizmeti İl Özel İdaresi imkânları ile yürüteceğiz. Ancak aynı zamanda merkezi idareden de destek almaya gayret gösteriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bu amaçla bize dört adet çöp toplama kamyonu hibe etti. Yaklaşık 250 adet çöp konteyneri alacak parayı da hesaplarımıza aktardı. Bu konteynerlerin alım ihalesi de çok kısa bir zamanda sonuçlanmış olacaktır. Ben bu vesile ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris GÜLLÜCE’ye çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz bende Çevre ve Şehircilik Bakanlığından geldim. İnşallah bundan sonraki süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığının daha fazla kaynak temin etmeye çalışacağız. Dört kamyon merkez ilçenin işlerinde yetersiz bile kalabilir bu sebeple İl Özel İdaresi olarak bizde bir kısım takviyede bulunabiliriz. Ancak tüm ilin köyleri ile alakalı hizmet için araç personel ve konteynere ihtiyaç olacak. Önümüzdeki süreçte bunların da planlamasını yapacağız. Ben bu projenin ilimiz için vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum”.  

Vali Murat ZORLUOĞLU konuşmasının ardından hibe edilen araçlardan birinin şoför kabinine binerek aracı inceledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN