İpekböcekçiliği İçin Ücretsiz Dut Fidanı Dağıtımı Gerçekleşti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı bünyesinde kurulan İpekböceği Yetiştiriciliği İcra Komitesi'nin çalışmaları kapsamında Elazığ Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık alanında ipekböcekçiliği yapan veya yapmayı planlayan çiftçilere 6.500 adet ücretsiz dut fidanı dağıtımı gerçekleşti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Nisan Ayı’nın sonuna kadar 50 bin adet fidan ücretsiz dağıtılacak

Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner yaptığı açıklamada, “Valimizin koordinesinde yürütülmüş olunan, bu yıl 3. yılı olacak olan ipek böceği yetiştiriciliği ve ipekli dokumacılığını tekrar Elazığ'da canlandırmak için paydaş kurumlar olan Fırat Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odamız, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'yle çiftçilerimize dut fidanı dağıtacağız. İpek böcekçiliği için dut olmazsa olmaz. Biz 2 yılda toplam 42 bin dut fidanını çiftçilerimize ücretsiz bir şekilde dağıtmış olduk. Bu etkinliğimizde ise yaklaşık 6 bin 500 dut fidanını çiftçilerimize dağıtacağız. Nisan ayının başına kadar toplam 50 bin fidanı ücretsiz bir şekilde dağıtmış olacağız” dedi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Özdemir: “İlimizin geçmişinde yer alan ipekböceği yetiştiriciliğini Valiliğimiz öncülüğünde İl Tarım Müdürlüğümüz, Orman Bölge Müdürlüğümüz ve Fırat Üniversitemiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz proje ile birlikte yeniden hayata döndürerek, hak ettiği noktaya taşıyacağız.


ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN