Kırgızistan Eski Dışişleri Bakanı Aytmatov'dan Teşekkür Ziyareti

Dünyaca ünlü romancı Cengiz Aytmatov'un oğlu ve aynı zamanda Kırgızistan eski Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov, Elazığ Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Vekili Asım Nazırlı ile bir araya geldi

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Görüşmede Elazığ ziyaretine ilişkin bir değerlendirme yapan Kırgızistan eski Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov, Türk dünyasının önemli yazarları arasında yer alan Kırgızistanlı edebiyatçı babası Cengiz Aytmatov'un isminin Elazığ'da yaşatılıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Elazığ'ı tanımak ve babasının adının verildiği parkı görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Aytmatov, "Maalesef bugüne kadar buraya gelemedim. Babamın adının verildiği Cengiz Aytmatov Parkı'nı gezdim. Bu parka babamın adının verilmesinden dolayı Elazığlılara ve Elazığ Belediyesi'ne içten teşekkür ediyorum. Babam Elazığ ziyaretini, nasıl sıcak karşılandığını, konuşmalarının nasıl heyecanla dinlendiğini ve yaşadığı heyecanını, anılarını son nefesine kadar hep içinde taşıyor ve hep anlatıyordu. Geç de olsa gerekeni yaptım ve Elazığ'ı ziyaret ettim" diye konuştu.
Elazığ Belediyesi Başkan vekili Asım Nazırlı ise ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Aynı lisanı konuşarak birbirini anlayan iki kardeş ülkeyiz. Aynı lisanı konuşuyor olmamız bizim aynı olduğumuz anlamına geliyor. Babanızın isminin bir parkımıza verilmiş olması, bizim için de bir onurdur. Biz kardeş ülkeler olarak hep birlikte, omuz omuza yürüyeceğiz. Birbirimize sürekli destek olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN