'Maden Tekrar Eski Günlerine Döndürülmeli'

Elazığ Bakır Madenliler Dernek Başkanı Yaşar Altundal, Maden Rezervinin Elazığlılar tarafından işletilmesini istedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Bakır Madenliler Dernek Başkanı Yaşar Altundal, Maden- Alacakaya bölgesinde tespit edilen yeni maden cevherlerinin Elazığlı işadamlarınca işletilmesinin bölgenin ve ilin kalkınmasına, Maden ilçesinin de tekrar eski günlerine dönmesini sağlayacağını belirtti.

 Elazığ Bakır Madenliler Dernek Başkanı Yaşar Altundal, Maden İlçesi'nin geçmişte ilin ve ülkenin ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek” Maden Bakır işletmesinin özelleştirilmesinin ardından çok büyük olumsuzluklar yaşadı. MTA Genel Müdürlüğünce bölgede yapılan ve zengin maden yataklarının bulunmasının ardından bölgede yeni bir heyecan yaşanmaktadır. Biz bu maden yataklarının Elazığlı işadamlarınca işletilmesi fikrini destekliyoruz. Tabiî ki bu cevherin çıkarılıp başka bir yerde işletilmesinden yana değiliz. Talebimiz bu cevherin Maden ilçesinde kurulacak tesislerde işletilmesidir. Böylece Maden tekrar eski günlerine dönecek, ilin ekonomisine önemli katkı sağlayacak, istihdam alanı oluşturacaktır.”dedi.

* "KONUT PROBLEMİNİN ÇÖZÜMÜ HIZLANDIRILMALI."

 Altundal, Maden İlçesi'nde konut probleminin çözümü için yapılan girişimlerin de hızlandırılması gerektiğini belirterek” TOKİ Maden ilçesinde konut yapımı konusunda çalışmalar yaptı. Bu çalışmaların artık yatırıma dönüşmesini ve bu yıl bu konutların yapılmasını istiyoruz.Böylece ilçede ki konut problemi de çözüm bulacaktır. Böylece ilçede heyelandan dolayı yaşanan olumsuzluk ve mağduriyet de giderilecektir.”diye konuştu.

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN