'Mavi Vatan Türkiye'nin Geleceğidir' Konferansı Düzenlendi

YAYCI: 'Biz Elazığlılar Belki de Anadolu'yu Suyla Tanıştıran Türk Boyuyuz'

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (BAU DEGS) Başkanı Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Mavi Vatan Türkiye’nin Geleceğidir” konulu konferansta Elazığlılarla bir araya geldi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta Doç. Dr. Cihat Yaycı, deniz hukuku ve Türk hak ve menfaatlerine uygun şekilde kendisinin çizdiği Mavi Vatan haritası ile “Mavi Vatan Türkiye’nin Geleceğidir” konusunda 2 saatlik önemli açıklamalarda bulundu.

BU HARİTADA EKSİKLİK OLDUĞUNU YA DA KARŞI ÇIKTIĞINI SÖYLEYENLER YUNANLILAR VE RUMLARDIR.

“Mavi Vatan haritasında Türkiye’nin diplomatik alternatifleri çoğalmıştır. Haritaya doğru bakamayan insanlara yeniden bir harita çizdirilmesi gibi bir eğilim görüyor olduğunu söyleyen Doç. Dr. Cihat Yaycı” Bizim çizdiğimiz harita, deniz hukukuna uygun bir haritadır. Bu haritada eksiklik olduğunu ya da karşı çıktığını söyleyenler Yunanlılar ve Rumlardır. Mavi Vatan ile ilgili yaptığımız bu açıklamalar bir ikaz ve Türk Milleti’nin tarihine not düşülmesi niteliğindedir” dedi.

ELAZIĞ BİR YARIM ADADIR

Mustafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı “Elazığ’da bulunmaktan, sizlerle bir arada bulunmaktan büyük şeref duyuyor olduğunu belirtti. Cihat Yaycı, Mavi Vatan sadece deniz değil. Onu söyleyeyim, Mavi Vatan ‘su, sular’ yani bunlar içerisinde denizlerin yanı sıra göller, barajlar, nehirler, ırmaklar… bunların hepsi var.” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti; Biz Elazığlılar belki de Anadolu’yu suyla tanıştıran Türk boyuyuz. Neden? Bizim denizlerle, sularla ilişkimiz hakikatten çok eskiye dayanıyor. Bunun en büyük delili hangisi biliyor musunuz? Biz buraya Orta Asya’dan, Horasan’dan oradan buradan geldik ya yerleşirken. Hatıralarımızla birlikte geldik ve bizim hayatımızda neye yer bırakmışsa oralar buralarda öyle isimler yapmak istedik. Hazar Denizi bizim için çok önemliydi, burada bir göl gördük onun ismini Hazar koyduk. Onun için biz denizlere, sulara haşır neşir olan insanlarız. Elâzığ bir yarım adadır. Keban Baraj gölüyle, Hazar Gölüyle, Fırat nehriyle gerçekten bir su şehri bir Mavi Vatan şehri”
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN