Mezarlık Alanı Bakımsızlıktan Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Malatya'nın Kale ilçesi Mahmut Dursun Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kale Merkez Mezarlığı bakımsızlıktan ve düzensizlikten dolayı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Malatya’nın Kale ilçesi Mahmut Dursun Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kale Merkez Mezarlığı bakımsızlıktan ve düzensizlikten dolayı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

İlçede bulunan Kale Merkez Mezarlığındaki Bakımsızlıktan ve yabani otlardan dolayı Kabir ziyaretine gelen veya vefat eden cenaze sahiplerine eziyet olmaya devam ediyor.

Mezarlıklar bakımlı ve düzenli olması gerekirken Kale ilçesindeki mezarlık alanı bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış vaziyette. Yabani otların temizlenmemesi ve Kabir ziyareti yapan Kale halkının mezarlık alanındaki kabirlere giden yolların yabani otlardan dolayı kapanmış olmasından dolayı büyük sıkıntılar çekiyorlar.

Kale İlçesinde Çoğu mezar yerle bir olmuş vaziyette cenaze defnedilirken insanların yürüyebileceği bir yol yok. Çok zor şartlar altında kabir ziyaretleri gerçekleştirilmesi vatandaşları çileden çıkarıyor. 
 Kale halkı Kale Belediyesinin Mezarlıkların bakımı ve düzenlemesi konusunda sağduyulu olmasını istiyorlar. Kabristan’ın bakımının Belediye görevlileri tarafından neden ve niçin yapılmadığına bir anlam veremediklerini belirten Kale halkı Başkan Murat Koca’ya seslenerek” defalarca Kale belediye Başkanı Murat Koca ya konuyu ilettiklerini ama bir adım ilerleme kaydedemediklerini belirterek sert tepki gösteriyorlar. 
Çok zor şartlarda defin işlemi yapıldığını belirten vatandaşlar İlçe Mezarlığında yabani otların büyüklüğünden dolayı mezarlara ulaşmanın zor olduğunu, yabani sürüngenlerin varlığından dolayı ise çok korktuklarını belirterek yalnız başlarına Kabristan ziyareti yapamadıklarını belirtiyorlar.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Mezarlık alanının yabani otlardan temizlenip, yol açılması gerektiğine vurgu yapan Kale halkı sorunun giderilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini belirtiyorlar.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN