Milletvekili Açıkkapı'dan 23 Nisan Mesajı

Elazığ Milletvekili , AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Açıkkapı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Ejder Açıkkapı’nın yayımladığı mesajda şu ifadeler yer alıyor:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılını, tüm çocuklara armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gönülden kutluyoruz. 23 Nisan 1920, Türkiye'nin bağımsızlık ve milli iradenin hakimiyetini "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesiyle tüm dünyaya ilan ettiği gündür.

Bu tarih, ülkemizin en zor zamanlarında,  işgal altındayken, özgürlüğümüze ve geleceğimize yönelik tehditler altında, Büyük Millet Meclisimizin açıldığı ve bağımsızlık mücadelemizin simgeleştiği bir tarihtir. 

Meclisimiz, karanlık günlerde umudu ve direnci simgeleyerek milletimizin yolunu aydınlatmış, birlik ve beraberlik ruhuyla zorlukların üstesinden gelmemizi sağlamıştır.

Şanlı ordumuz ve necip milletimiz, bu çetin yollarda birlik içinde büyük zaferlere imza atarak, cumhuriyetimizin sarsılmaz temellerini atmıştır. 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminde dahi, meclisimiz milli iradenin kalesi olarak dimdik ayakta kalmış ve Gazilik unvanını bir kez daha perçinlemiştir.

104. yılında da, Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin, bağımsızlığımızın ve milli egemenliğimizin yılmaz, yıkılmaz bekçisi olmaya devam etmektedir. Kurulduğu günden beri, güzel ülkemizin gelişimi ve ilerlemesi için çalışmalarını sürdüren Gazi Meclisimiz, gelecek nesillerimiz için daha aydınlık yarınlar inşa etmektedir.

23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı ve gelecek nesillerimize olan inancımızın simgesidir. Bu özel gün, Türkiye'nin, çocuklarımızın ve gençlerimizin dinamizmiyle büyüyeceğini Türkiye yüzyılı hedeflerine ulaşacağını müjdelemektedir.

Bu anlamlı günde, Gazi Meclisimizin çatısı altında bugüne kadar vatanımız, milletimiz, bayrağımız için hizmet etmiş tüm milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyor, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi,  ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN