Milletvekili Açıkkapı'nın Sorularına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar'dan Yanıt Geldi

AK Parti Elazığ Milletvekili Sayın Ejder Açıkkapı'nın Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında Doğalgaz ile ilgili yönelttiği sorulara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Alparslan Bayraktar'dan cevaplar geldi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Açıkkapı'ya verdiği cevapta 2002 yılında sadece 5 ilin faydalandığı doğal gazın bugün Türkiye'nin bütün il merkezlerine ulaşmış olduğunu hatırlatırken, 710 ilçe ve 83 beldede olmak üzere toplam 793 yerleşim yerinde doğal gaz kullanımının sağlandığını vurguladı.

AK PARTİ İKTİDARLARINDA DÜNYANIN ÇEVRESİNİN 4.9 KATI KADAR DOĞAL GAZ BORU HATTI DÖŞENDİ

Bakan Bayraktar'ın verdiği bilgilere göre, 2002'den bu yana Türkiye'de 195.325 km doğalgaz boru hattı döşendiği ,  döşenen boru hattının, dünyanın çevresinin yaklaşık 4,9 katı uzunluğunda bir mesafeyi ifade ettiği görülüyor.  

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a kısa sürede verdiği cevaplardan ve çalışmalarından ötürü teşekkür ederken,  "Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı vizyonunun en önemli başlıklarından birisi de şüphesiz "Enerji" başlığı olacaktır. Yerli ve Milli Enerji hamlesi kapsamında önceki dönem Bakanlarımızdan Sn. Berat Albayrak'ın girişimleri bugün Akdeniz'deki güçlü varlığımızdan, Gabar'daki petrole, Karadeniz'deki doğal gaz rezervlerinin keşfine kadar çok sayıda kapıyı araladı. Daha sonra Sn. Fatih Dönmez bakanımız bu bayrağı devraldı ve son olarak Alparslan Bayraktar bakanımız da gayretleriyle tüm toplumumuzun takdirini topluyor. Tabii, 2002'den bu yana AK Parti hükümetlerinde görev yapan tüm bakanlarımıza da bu vesileyle teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum " dedi.

NEREDEEN, NEREYE!
Açıkkapı daha sonra şu ifadeleri kullandı:
Allah, milletimize , devletimize, bayrağımıza hizmet noktasında taş üstüne taş koyan tüm dava ve yol arkadaşlarımızın yolunu açık eylesin inşallah. Görüyorsunuz , Sn. Cumhurbaşkanımızın deyimiyle, "Neredeeeen, nereye!”  2002'den önce 5 ilde kısıtlı imkanlarla doğal gaz hizmeti verilirken, bugün Türkiye'mizin tüm İl merkezleri ve 793 yerleşim yerinde doğal gaz hizmeti sağlanıyor. İlimizde Karakoçan, Kovancılar, Palu, Sivrice, Yazıkonak’a doğal gaz hizmetini ulaştırdık. Yurtbaşı, Keban , Baskil’de doğal gaz olmayan bölgelere hizmetin ulaştırılması için çalışmalar sürüyor. Doğal gaz hizmetinin henüz ulaşmadığı bölgelere de hizmetin ulaşımı noktasında girişimlerimizi sürdürecek, ilimize hizmet ve yatırımlar noktasında ihtiyaçlarımız neyi gerektiriyorsa o doğrultuda gayretlerimize devam edeceğiz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN