Nazlıaka 'Türkiye'de futbol seyirci, gelir ve ilgi kaybına uğradı, statlar boşalırken, kavga ve şiddet arttı'

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de futbolun seyirci, gelir ve ilgi kaybına uğradığını, statlar boşalırken, kavga ve şiddetin arttığını ifade etti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de futbolun seyirci, gelir ve ilgi kaybına uğradığını, statlar boşalırken, kavga ve şiddetin arttığını ifade etti.
 
Futbol kulüplerinin ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Nazlıaka, kulüplerinin giderlerinin, gelirlerine göre katlanarak arttığını söyledi. Bu konuda önlem alınmaması halinde çok sayıda kulübün kapısına kilit vurulacağını belirten Nazlıaka, “Yasal düzenleme yapılmalı. Bakanlık tarafından hazırlanan kulüpler yasası hazırlığı mevcut. Ancak yasanın hazırlanması aşamasında tüm paydaşların görüşü alınmalı, tatmin edici bir düzenleme oluşturulmalıdır” dedi.
 
Nazlıaka, şöyle devam etti: “Ankaragücü Spor Kulübü’nün toparlanması amacıyla yürüttüğüm çalışmalar sırasında karşılaştığım tablo beni hayrete düşürmüştür. Bakkal defteri hesabıyla yönetilmeye çalışılan köklü bir kulüp. Bu tablo, yatırımcıların futbola yönelmeleri konusunda ürkek davranmalarına neden olmaktadır.
 
Futbolcuların tüm sosyal güvencelerinin sağlanabileceği yapılar oluşturulmalı. Bu konuda yapılacak çalışmalarda yalnızca Süper Lig ya da PTT 1. Lig seviyesindeki futbolcuların değil, amatörler dahil 500 bine varan sporcu sayısının dikkate alınması gerekmektedir.”
 
Aylin Nazlıaka, futboldaki bu sorunların giderilmesi için gerekli tüm kurum ve paydaşlarla temasa geçerek çaba sarf edeceğini belirterek, “Ankaragücü için verdiğim mücadele elbette ki devam edecektir. Ama mücadelem sadece Ankaragücü için değil Türkiye’de futbolun içine düştüğü krizden çıkması için de olacaktır” diye konuştu.
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nazlıaka, İç Güvenlik Paketinin Meclis gündemine gelmemesi için üç muhalefet partisinin de mücadele edeceğini, çünkü bu paketin toplantı ve gösteri yürüyüşlerini engelleyeceğini, “polis imdatı”, “imdat polis” haline getireceğini söyledi.
 
Nazlıaka, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Yüzde 50 oy alıyoruz. Fakat geriye kalan yüzde 50′de bir nefret söylemine dönüşüyor” ifadesine ilişkin, “Öyle görünüyor ki AKP içinde de iç güvenlik yasasına ilişkin bazı endişeler var. Bu sağ duyulu seslerin AKP içinde daha düşüncelerini dile getirip bu yasayı geri çekeceklerini umuyorum” dedi.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN