Necati Kanter'in Yeni Kitabı 'Kopuk' Yayınlandı

Öykü türünde eserler vermeye devam eden Necati Kanter'in yeni kitabı 'Kopuk' adıyla Kesit Yayınları tarafından yayınlandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

“Bürde, Bir Hırka-i Saadet Romanı” adlı bir romanı da bulunan Necati Kanter’in Bizim Şehrin Divaneleri ve İsmi Gül adlı öykü kitaplarından sonra üçüncü öykü kitabı ‘Kopuk’ oldu. Kitapta daha önce çeşitli edebiyat dergilerinde yayınlanan 13 ayrı öykü bir bulunmaktadır.

Kanter neden öykü ve nasıl yazdığını şu cümlelerle anlatmaktadır. “Kâinattaki her şeyin, her varlığın, Elest Bezminden bugüne kadar yaratılmış her canlı veya cansız varlığın bir öyküsü var. Kıyamete kadar da bu durum böyle olacaktır. Cennetin, hatta cehennemin bile bir öyküsü var. Dolayısıyla ben de hayatın içinde gördüğüm her varlığın yerine kendimi koyarak öyküsünü yazmaya gayret ediyorum. Nasıl resim, şiir, müzik ve benzeri bütün sanatlar birer anlatma biçimiyse öykü de benim için en uygun bir anlatma ve ifade biçimidir”. Kanter yeni eserinde sade ve sıcak bir üslupla Anadolu insanının hüznünü, sevincini, zaman ve mekânları, kişiler ve olaylara samimi bir anlatımla yer vermektedir. 

Necati Kanter 1949 yılında Elazığ’da doğdu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini tamamladı. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Fırat Üniversitesi İlahiyat fakültesinde “Türk İslam Edebiyatı” uzmanı olarak görev yaparken 2008 yılında emekli oldu. Necati Kanter “Bizim Külliye” kültür ve sanat dergisi kurucuları arasında yer aldı. Öykü ve oyun yazma çalışmaları fakülte yıllarında başladı. Öykü ve yazıları Günışığı gazetesi, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, Muştu, Türk Edebiyatı, Berceste, Kültür Dünyası, Yedi İklim, Edebiyat Ortamı, Türk Edebiyatı ve Bizim Külliye Dergilerinde yayımlandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN