ÖĞ-DER Elazığ Şubesinden 24 Kasım Öğretmenler Günü Basın Açıklaması

ÖĞ-DER Elazığ Şube Başkanı Karaçorlu'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Basın Açıklaması Yayınladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününü Gazze’de yaşanan soy kırımda hayatlarını kaybeden mazlumların, öğrenci ve öğretmenlerimizin acısını paylaşarak idrak ediyoruz. Her gün yüzlerce masumunun katledildiği Filistin topraklarında yaşanan mezalime bir an önce son verilmesini talep ederek, işgalci Siyonist katilleri bir kez daha bu günde lanetliyoruz. Yüce Rabbimizden Filistinli kardeşlerimizin     ve     Mescidi     Aksa’nın     biran     önce     özgürlüğüne kavuşmasını niyaz ediyoruz. 

Dünyanın en şerefli ve değerli mesleği olan, mensubu bulunmakla iftihar ettiğimiz öğretmenliğin bir meslek olmaktan ziyade bir sanat olduğu bilincindeyiz. İnsan yetiştirme sanatı olan öğretmenlik, her şeyden önce önemli bir bilgi birikimi ve sabırla icra edilen bir meslektir. Bu mesleğin mensupları öğrencileri için bir rehber ve aynı zamanda örnek alınan şahsiyetlerdir. Bu nedenle bu mesleği icra eden arkadaşlarımızın her yönüyle öğrencilerine örneklik teşkil edecek bir durumda olmaları gerekmektedir. Bu amaca binaen devletimizin öğretmen yetiştirme konusunda daha özenle davranarak, öğretmenlik kriterlerini yeniden belirlemesini ve bu mesleğin değerini daha da yükseltmesini bekliyoruz. 

Geçen yıl yasalaşan 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunun aceleye getirildiğini ve içerik olarak eksik olduğunu STK’lar olarak defalarca ifade etmiştik. Bu yasanın yeniden meclise getirilerek öğretmenlik mesleğinin daha geniş ve ciddi tanımının yapılmasını, öğretmenlerin görev ve yetkilerinin yasayla netleştirilmesini, öğretmenlerin ücret ve özlük haklarının iyileştirilerek kariyer basamakları itibarıyla görev ve sorumlulukların yeniden tanımlanmasını talep ediyoruz.  

Eğitim-öğretimde başarı ve kalitenin artırılması için öğretmenlik mesleğinin layık olduğu yere taşınması gerektiğini bu özel gün dolayısıyla bir kez daha tekrarlıyoruz. Ayrıca vatana, devlete ve millete sahip çıkacak ve hayırlı Salih nesillerin yetiştirilmesi konusunda eğitimde müfredatın milli ve manevi değerlerimizin temel alınarak yeniden düzenlenmesinin önemini bir kez daha burada belirtiyoruz. Bu nedenle bakanlığımızın yeni müfredat düzenlenmesi konusunda bu konularda duyarlı olacağını temenni ediyoruz. Önce ahlak ve maneviyat düsturu göz önüne alınmadan hazırlanan müfredatlardan kaynaklanan sorunları hepimiz çok iyi biliyoruz. Aynı yanlışlar üzerinde ısrar edilmemesi, müfredatın yol haritası hazırlanırken doğru kararlar verilmesi ülkemizin bekası açısından hayati bir durum arz ettiğinden bu konudaki uyarı görevimizi de yapıyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin, hocalarımızın Öğretmenler Gününü kutlar, kendilerine sağlıklı ve huzurlu ömürler diler, mesleklerinde başarılarının devamını dileriz. Ayrıca şehit öğretmenlerimiz ve ebediyete intikal eden merhum hocalarımıza da Yüce Rabbimizden rahmet ve mağfiretler dileriz. 
 
Habib KARAÇORLU 
ÖĞ-DER Elazığ Şube Başkanı 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN