Öğretmenleri İlgilendiren Emsal Karar

Yargıtay, ek ders ücretlerine haciz konan bir öğretmenin şikayeti üzerine emsal bir karara imza attı. Maaşıyla beraber ek ders ücretlerine de haciz konan öğretmenin şikayeti kabul edilmedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Yargıtay milyonlarca öğretmeni ilgilendiren bir karar aldı. Maaşıyla birlikte ek ders ücretlerine de haciz konan bir öğretmenin şikayeti üzerine verdiği kararda ek ders ücretlerine de haciz konulabileceğine hükmetti. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bir öğretmenin borçlarından dolayı hakkında başlatılan icra takibinde aldığı maaşının 1/4’ü ile ek ders ücretinin tamamına haciz konuldu.Maaşıyla zor geçindiğini, eşinin hamile olması nedeniyle ek masrafları olduğunu, okula gidiş-dönüş her gün toplam 110 kilometre yol katettiğini ileri süren öğretmen, ek ders ücretine uygulanan haczin kaldırılmasını talep etti.

Duvar'da yer alan habere göre, şikâyeti kabul eden mahkeme, öğretmenin ek ders ücretinin tamamına konulan haczin kaldırılmasına hükmetti. Alacaklı firmanın kararı istinafa götürmesinin ardından Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi, istinaf isteminin kısmen kabulü ile İcra Mahkemesinin kararının kaldırılarak şikâyetin kısmen kabulü ile borçlunun maaş ve ek ders ücreti toplamının 1/4’ü oranında hesap edilen 1 milyar 262 bin 62 TL üzerinden haczin devamına, fazlaya ilişkin talebin reddine karar verdi.
 

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN