Seçim Yasakları Başlıyor!

Seçim yasaklarının ne zaman başlayacağı, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ilimizde oy kullanacak olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

31 Mart yerel seçimleri için süreç devam ederken, vatandaşlar seçim yasaklarını araştırmaya başladılar. Seçim yasaklarının neler olduğu ve ne zaman başlayacağı konusunda bilgi edinmek isteyen vatandaşlar için detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Seçim Yasakları ve Başlama Zamanı:
1. Propaganda Serbestliği: Oy verme gününden önceki 10. gün olan 21 Mart 2024 Perşembe sabahı başlayacak ve oy verme gününden önceki gün saat 18.00'de sona erecek.
2. Seçim Günü Uygulanacak Olan Yasaklar: Seçim yasakları, 31 Mart 2024 tarihinde sabah saat 06.00'da başlayacak ve gece yarısı saat 00.00'da sona erecek.
3. Alkollü İçki Yasakları: Seçim günü saat 06.00'dan 00.00'a kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.
4. Eğlence Yerleri ve Lokantalar: Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.
5. Silah Taşıma Yasakları: Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.
Düğünler: Oy verme günü, seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra düğün yapılabilecek.

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN