Türk Dünyası'nın Başı Sağ olsun…

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de hastanede yoğun bakıma alınan Türk Dünyası, Türk Yurdu Dostu Milletvekili Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Sn. Ganire PAŞAYEVA Hanımefendi yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Türk Dünyası, Türk Yurdu Dostu Milletvekili Sn. Ganire PAŞAYEVA Hanımefendi’nin vefat haberini derin üzüntü ile öğrendik... Türk Dünyası’nın Başı Sağolsun… 

24 Mart 1975 tarihinde Azerbaycan'ın Tovuz rayonundaki Düz Kırıklı kentinde dünyaya gelen Ganire Paşayeva, ilk ve ortaöğreniminin ardından Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü'nü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nü bitirmişti.

1998 yılında ANS televizyonunda muhabir olarak çalışmaya başladı ve burada çok çeşitli görevlerde bulunan “Ganire Paşayeva” 2005 yılında Haydar Aliyev Vakfı'nın halkla ilişkiler bölüm başkanı olmuştu.

6 Kasım 2005 günü yapılan genel seçimlere bağımsız aday olarak katılan, ve Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Millî Meclisi'ne giren “Ganire Paşayeva” Millî Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olan Ganire Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Grupları'nın üyesiydi.

Paşayeva, Azerbaycan Türkçesi'nin yanı sıra Rusça ve İngilizce bilen Ganire Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti'ni temsil eden kurulun da üyesiydi...
Harput Sancak Haber ailesi olarak hakka yürüyen Türk Dünyası, Türk Yurdu dostu olan Milletvekili Ganire Paşayeva’ya Allah’tan rahmet Türk Dünyasına, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN