TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN NÖBET TUTMAMA EYLEMİ

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda tuttukları nöbetlerin karşılığını isteyen Türk Eğitim-Sen Nöbet Tutmama eylemi kararı aldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda tuttukları nöbetlerin karşılığını isteyen Türk Eğitim-Sen Nöbet Tutmama eylemi kararı aldı. 21.01.2015 tarihli 7 nolu Karar numaralı kararda ;

 

“Merkez Yönetim Kurulumuz 21.01.2015 tarihinde toplanarak; Öğretmenlerimize okullarda tuttukları nöbet görevi karşılığında Milli Eğitim Bakanlığınca hiçbir ödeme yapılmamaktadır. Bu durum öğretmenler açısından infiale sebebiyet vermektedir.


Söz konusu problemin çözümü için konuyu her türlü platforma taşımış ve ülke genelinde nöbet görevini ücretli hale gelerek en nihayetinde söz konusu talebi en son yapılan 19. Milli Eğitim Şura’sına taşıyarak; Şurada nöbet görevinin ücretlendirilmesinin kabul edilmesine katkı sağladık.

 

Ancak bugüne kadar konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığınca bir çalışma başlatılmamıştır. Bu nedenle;

 

1)      2014-2015 öğretim yılı II. Döneminden itibaren MEB’e bağlı tüm okul ve kurumlarda her ayın ilk haftasında (9-13 Şubat, 2-6 Mart, 6-10 Nisan, 4-8 Mayıs, 1-5 Haziran) “Nöbet Tutmama” eylemi yapılmasına,

 

2)      Nöbet eylemine katılacak eğitim çalışanları “Nöbet Tutmama” eylemi öncesinde görev yaptıkları okul ve kurum müdürlüklerine “Nöbet Tutmayacaklarına” dair dilekçe vermelerine KARAR verilmiştir. ”

 Nöbet tutmayacaklarına dair dilekçenin içeriği ise

………................……OKUL MÜDÜRLÜĞÜ’NE

 

          Meslek gruplarının hemen hepsi nöbet görevinin karşılığı olarak ek ücret almaktadır. Bu durumun istisnası öğretmenlerdir. Öğretmenler tuttukları nöbet için ek ücret alamamaktadır. Bu ise vicdani olarak kabul edilemeyeceği gibi hukuken de kabul edilebilir değildir.

          Bu sebeplerle üyesi olduğum Türk Eğitim Sendikası Yönetim Kurulu 21.01.2015 tarih ve 07 sayılı kararı ile; 2014-2015 öğretim yılı II. Döneminden itibaren MEB’e bağlı tüm okul ve kurumlarda her ayın ilk haftasında (9-10-11-12-13 Şubat, 2-3-4-5-6 Mart, 6-7-8-9-10 Nisan, 4-5-6-7-8 Mayıs, 1-2-3-4-5 Haziran) “Nöbet Tutmama” eylem kararı almıştır.

          Anayasamız, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve İLO Sözleşmelerince koruma altına alınan sendikal hak kapsamında ve  Sendikamın almış olduğu karar doğrultusunda söz konusu eyleme tarafımın katılacağını ve anılan tarihler arasında nöbet tutmayacağımı bildiririm. Bu nedenle; Müdürlüğünüzce gerekli idari tedbirlerin alınması hususunda;

            Gereğini arz ederim. ” şeklindedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN