Türk Ocakları Türkmenlere Desteğe Devam Ediyor

Iraklı Türkmen kardeşlerimizin mağduriyetlerini gidermek için onlara yardım edilmesi adına Türk-İş'in finanse ettiği,

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Türk Ocakları Genel Merkezi'nin organizasyonu, Türk-İş Sendikası ve Türk Kızılayı'nın destekleriyle Ankara'da yaşayan Türkmen ailelere yardımlar ulaştırıldı. Bunun yanı sıra yine Türk Ocakları Genel Merkezi’nin organizesiyle Ankara’da zor şartlarda yaşayan 21 Türkmen aile Iğdır’da kendileri için hazırlanan evlere gönderildi.

Türk Ocakları Genel Merkezi, Türk Kızılayı ile Türk-İş’in ortaklaşa başlattığı kampanyada bugün itibariyle yardım kolileri Türkmen ailelere ulaştırılmaya başlandı. Türk Kızılayı Genel Merkezi önünde koliler araçlara yüklenmiş şekilde hazır bekletildi. Daha sonra araçlar sırayla yola çıkarak ailelerin kapılarına kadar götürüldü ve ailelere teslim edildi. Bunun için ilk durak Abidinpaşa Cami Sokak’ta bir apartmanda oturan 5 Türkmen ailenin evi oldu. Araçlarla getirilen koliler, Türk Kızılayı görevlileri tarafından tek tek ailelere teslim edildi. Türk Kızılayı görevlilerinin ellerindeki koli ve poşetleri gören Türkmen ailelerin ve çocukların yüzlerindeki gülücük görülmeye değerdi. Aileler koliler için görevlilere teşekkür etti.


TÜRK KIZILAYI VE TÜRK-İŞ’TEN TÜRK OCAKLARI’NA TEŞEKKÜR

Koliler ailelere teslim edilmeden önce Türk Kızılayı Genel Merkezi önünde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Genel Teşkilat Sekreteri Eyüp Alemdar, Türk Ocakları Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Emrah Şenel ve Osman Oktay ile Kızılay’ın Ankara’daki Şube Başkanları katıldı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, bugün çok anlamlı bir faaliyette bulunduklarını belirterek, “Her zaman iyilik yolunda bizimle beraber olan, iki eli kanda da olsa koşup gelen iyilik hareketinin önderliğini yapan Türk-İş Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay ile beraber Türkiye’de bulunan Iraklı Türkmen kardeşlerimizin mağduriyetlerini gidermek için onlara yardım edilmesi adına Türk-İş’in finanse ettiği, Kızılay’ın organize ettiği bir organizasyon kampanyasını burada başlatmış bulunuyoruz. Irak’taki çeşitli sebeplerle yerinden edilmiş Türkmen kardeşlerimiz, özellikle Ankara’da Mamak semti civarında konuşlanarak hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. En zor şey insanın yerinden, yurdundan edilmesidir. İşte bizim Türkmen kardeşlerimiz de bugün şu durumdalar. İnsan olarak, insani hareketin Türkiye temsilcisi olarak, Türk Kızılayı olarak onlara Suriye ve Irak sınırında teşhir ettiğimiz noktalarda yardımcı olmaya gayret ediyoruz” dedi ve bu kampanyanın düzenlenmesinde önemli katkı sağlayan Türk Ocakları Genel Merkezi’ne de teşekkür etti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise, Kızılay’ın yardım konusunda muhtaçlara, mağdurlara dünyada ve Türkiye’de yardım eden önemli bir marka olduğunu vurgulayarak, “Bu işe katkı sağlamamızda Türk Ocakları’na ve Suriye’den gelen kardeşlerimizin başkanlarına teşekkür ediyorum.“ dedi.

Basın açıklamalarının ardından Kızılay Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu tarafından Türk Ocakları adına Doç. Dr. Emrah Şenel’e ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a yün çorap armağan ederek teşekkür etti.

21 AİLE IĞDIR’A GÖNDERİLDİ

Türk Ocakları Genel Merkezi ve Iğdırlı hayırseverlerin organizasyonu ile IŞİD zulmünden kaçarak Ankara’ya gelen 1250 aileden 21’i (toplam 136) kişi Iğdır’a gönderildi. Iğdırlılar misafir ettikleri ailelere ev kiralamak ve ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle destek oldular. Iğdır’da ayrıca Türkmen ailelere iş imkanı da sağlanması için çalışmalar başladı. Bu bağlamda desteklerini sunan Çağrı Keskin’e Türk Ocakları Genel Merkezi teşekkürlerini iletti. Türkmen aileler Iğdır’a uğurlanırken Türk Ocakları Genel Sekreter Yardımcısı Osman Oktay’da hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN