Kültür Park ve Yaşam Merkezi Açıldı

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan bölgenin en büyük Kültür Parkı ve Yaşam Merkezi ile Oto Galericiler Sitesi, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ'ın katıldığı törenle açıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Açılışa Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Devlet eski Bakanı Ahmet Cemil Tunç, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Milletvekili Şuay Alpay, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Elazığ’ı marka şehir yapmak ve yaşanabilir bir çevreye kavuşturma hedefinde kültür park projesinin hayata geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali Murat Zorluoğlu; “Belediyenin rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkarak, sosyal hayatı canlandıracak önemli projeler uygulaması, yeni yaşam alanları, sosyal ve kültürel alanlar üretmesi, bölge merkezi, cazibe merkezi olan, üniversite şehri Elazığ’ımıza ve binlerce yıllık Harput şehir kültürünün mirasçısı olan Elazığlı kardeşlerimize çok yakışıyor.

Bölgemizin en büyük yaşam ve sosyal faaliyet alanlarından birisi olan bu proje, Elazığ’ımızın modern yüzünü gösteren çok önemli bir eser oldu. Yeşil Elazığ’a, her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen Elazığ’a yakışan bir proje oldu.

Elazığ’ımızın kalkınması ve gelişmesi için hiçbir desteği esirgemeyen Hükümetimize, her zaman olduğu gibi bugün de bizlerle beraber olan projelerimizin hamisi Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, şehrimize kazandırılan böyle önemli bir tesis için değerli Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, engellisiyle toplumun her kesimine sunacak bir hizmet olan Kültür Parkımızın tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Milletvekili Şuay Alpay, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın konuşmalarının ardından telekonferans sistemi ile Oto Galericiler Sitesi’ne canlı bağlanan protokol üyeleri, Kültür Park ve Yaşam Merkezi’nin açılışını eş zamanlı olarak gerçekleştirdikten sonra ünlü sanatçı Uğur Işılak konser verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN