Tekne Neden Battı?

Baskil İlçesinde bulunan, Karaleylek Kanyonları'na tahsis edilen tekne bilim insanlarını taşırken battı. Baskil İl Genel Meclis Üyesi Turgay Aksoy, teknenin bakımsızlık sonucu battığını ifade ederken görgü tanıkları teknenin ihmal sonucu battığını dile getirdiler

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Dünya Gıda Günü dolayısıyla düzenlenen sempozyuma katılmak için, Elazığ’a gelen çok sayıda bilim insanı, batan teknede kabusu yaşadı.   Bilim insanlarını Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları' na taşıyan tekne battı.  Görgü tanıklarının ifadesine göre; battan teknede bulunan 86 kişi, tekne kıyıdan çok açılmadan battığı için, boğulmaktan kıl payı kurtuldu. AK Parti Baskil İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Aksoy ise teknenin gerekli bakımlar yapılmadığı için battığını kaydetti.  

Tekne Biranda Su Almaya Başladı

Bilim insanlarını taşıyan tekne, kıyıdan açıldıktan sonra bir anda  su almaya başladı. Teknenin su aldığını gören bilim insanları büyük  bir panik yaşadı. Tekne kaptanın manevrası ile Kıyıya ulaşan tekneden bilim insanları can havliyle atlayarak karaya çıktı.  Bilim insanlarının karaya çıkması sonrasında tekne tamamen suya gömüldü. Tamamen suyun altında kalan tekneden, son anda kurtulan bilim insanları büyük korku yaşadı.  Bilim insanları kendilerine  kabus yaşatan  tekneden kurtulmak için kıyı bölgesine sığındı.  Bilim insanları sığındıkları bölgeden sürat tekneler ile kurtarıldı

 35 Kişi Taşıması Gereken Tekneye 86 Kişi Alındı iddiası

 Görgü tanıkları yaptıkları açıklamada,  teknenin ihmal sonucu battığını  ifade ettiler. Görgü tanıkları, “ Bir anda, teknenin alacağı kapasiteden daha fazla insan tekneye bindirildi. Bu durumun bir sonucu olarak,  tekne kıyıdan çok fazla uzaklaşmadan, biranda su almaya başladı. Daha sonra durumu fark eden kaptan, tekneyi kıyıya yaklaştırdı.  Yolcuların tekneden ayrılması ile birlikte tekne, kıyıya yakın bir noktada tamamen suya gömüldü. Tekne ilk alındığı günden bu yana; yaklaşık iki senedir suyun içinde duruyordu. Tekneden çıkan kişi sayısının 86 olduğunu gördük. Bu teknenin taşıma kapasitesi 35 kişidir.   Kapasitesinin çok üstünde yolcu alındığı için teknenin battığını düşünüyoruz. “ dediler.

“Tekne Bakımları Yapılmadığı İçin Battı”

AK Parti Baskil İl Genel Meclis Üyesi Turgay Aksoy ise yaptığı değerlendirmede, teknenin gerekli bakımlar yapılmadığı için battığını vurguladı. Aksoy, bilim insanlarına kabusu yaşatan organizasyonun ise,  Elazığ Tarım ve Orman  İl Müdürlüğü öncülüğünde yapıldığını  dile getirdi. Gündoğan  “ Elazığ Tarım ve Orman  İl Müdürlüğü öncülüğünde Dünya Sağlık Örgütü’nde görev yapan bilim insanları tekne ile  kanyonlara götürülmüş. Sonrasında da tekne batmıştır. Tekne, iki yıldır su üstünde kalmasına rağmen herhangi bir bakımı yapılmadı. Tekneler kullanılmasa bile bakımlarının yapılması gerekiyor. Tekne bakımları yapılmadığı için battı. “ifadelerini kullandı.

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN