Bölge

Bölge Haberleri

Malatya Modern Çevreci Tesise Sahip

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapıkaya bölgesinde 528 dönümlük alan üzerine yapılan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinde günlük 500 ton çöp düzenli depolanıp, arıtılıp, enerji üretir hale getiriliyor.

Battalgazi Belediyesi’nden 7 Sokağa 2 Milyonluk Yatırım

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sıcak asfalt serim seferberliği kapsamında Göztepe mahallesinde toplam 7 sokağı sıcak asfaltla buluşturdu. Çalışmalar kapsamında 4 bin ton sıcak asfalt serimi yapıldı.

Yukarıörükçü Camii’nin Tescili İçin Çalışmalar Başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde olduğu gibi il genelinde bulunan tarihi yapıları gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantıları Sona Erdi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran Ayı toplantıları Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen 2. birleşim ile tamamlandı.

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Başkan Gürkan’a Ziyaret

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Duyar, İlçe Yerel Yönetim Başkanları, Kadın Kolları Yerel Yönetimler Başkanı ve Gençlik Kolları Yerel Yönetimler Başkanı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

Başkan Gürkan, Gençlerle Açık Hava Söyleşilerinde Bir Araya Geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya İl Temsilciliği tarafından organize edilen ‘Açık Hava Söyleşileri’ programına katılarak gençlerle bir araya geldi.

Çalık Hekimhan’a doğalgaz 2022 yatırım programına alınıyor

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Hekimhan ilçesinin de doğalgazın konforundan yararlanacağını belirterek, “AKSA yatırım bölgesi lisans kapsamına dahil edilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başvurular yapıldı. 2022 yılı yatırım programına alınıyor” dedi.

Şehriban Günata Anadolu Lisesi’nin Temeli Atıldı

Vali Aydın Baruş, Hayırsever İşadamı Sabri Günata ile Eğitime 0 Destek Kampanyası kapsamında protokolü imzalanan 24 derslikli yapılacak olan ‘Şehriban Günata Anadolu Lisesi’nin temel atma törenine katıldı.

Dünyanın kayısı başkent’inde hasat başladı

Türkiye'nin Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tesciline sahip üçüncü ürünü olan Malatya kayısısında hasat kentin Kale ilçesinde başladı.

Battalgazi’nin Çehresi Her Geçen Gün Değişiyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte 679 konut, 18 işyeri ve çevre düzenlemesi işi ihalesinin 2 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşeceği Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki 110 dönümlük kentsel dönüşüm proje alanında incelemelerde bulunarak, konutların 2022 yılı sonunda teslim edileceği müjdesini verdi.

Karahüseyin ve Uzunhüseyin’de Asfalt Çalışması Tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından Kale İlçesi Karahüseyin ve Uzunhüseyin mahallelerinde yapılan 7 km’lik asfalt çalışması tamamlandı.

Fahri Başkan Güder’den Eyüp Bebeğe Destek Ziyareti

Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi Fahri Başkanı Yıldız Güder, doğduğu günden bu yana SMA Tip-1 kas hastalığı ile mücadele eden 7 aylık Eyüp Çınar bebeği evinde ziyaret ederek, Altuntaş ailesinin başlattığı yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Doğanyol Atıksu Arıtma Tesisi Temeli Atıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın katılımıyla atıldı ve tesisin yapımına başlanıldı.

Jandarma Teşkilatı'ndan Vali Baruş’a 182. Kuruluş Yıldönümü Ziyareti

Vali Aydın Baruş, Jandarma Teşkilatımızın 182. kuruluş yıldönümü nedeniyle İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce ve beraberindeki Jandarma Personelini makamında kabul etti.

Başkan Güder’in Jandarma Teşkilatının 182. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, vatanına, milletine ve bayrağına duyduğu sonsuz aşkla, bugün 182. yaş gününü kutlayan Türk Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Fırat Edaş Yatırımları İle Köye Dönüşe Enerji Oluyor

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), Tunceli’de köy ve kırsal alanlar için planladığı 6 milyon 246 bin TL tutarında gerçekleştireceği yatırımlar ile köye dönüşün enerjisi olmaya hazırlanıyor.

Başkan Gürkan Ekiplerimiz Hizmet Destanları Yazıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi tarafından özellikle Pütürge ve Doğanyol ilçeleri ile kırsal mahallelerin asfalt ihtiyacını karşılayacak olan Mobil Plent tesisinde incelemelerde bulundu.

Gelincik Tepesi’nde 678 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde Toplu Konutlar İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gelincik Tepesi’nde yapılan 1.Etap 678 konutun anahtar teslim töreni sona erdi.

Başkan Gürkan'dan Girişimci Kadın Kooperatifine Ziyaret

Kursiyerler Başkan Gürkan'a El Dokuması Türk Bayrağı Hediye Etti