KURU KAYISI OKULLARDA DAĞITILSIN

Malatya Kayısı İşletmeleri Derneği (MAKİD) Başkanı Rahmi SEMİZ Kuru Kayısının Okullarda dağıtılması için Başbakan'dan destek istedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Sayın Başbakanımız Prof.Dr.Ahmet DAVUTOĞLU, Manisa ziyaretinde Ege Bölgesinde üretilen Üzüme destek amacıyla, yıllık 60 bin ton kuru üzümün MEB.lığı tarafından alınarak öğrencilere dağıtılması sözünü vermiştir.
 
Bizlerde Malatya Kayısı üreticileri olarak hiç olmazsa alınacak üzümün % 15’i kadar kayısının alınarak, MSB.lığımız ve MEB.lığımız tarafından, Mehmetçiklerimize ve Öğrencilerimize dağıtılması konusundaki talebimizi Başbakanlığımıza ve tüm Malatya Milletvekillerimize ileterek bu konuda destek olmalarını beklediğimizi arz ettik. 

Konu Malatya'mızın aşı-ekmeği olan kayısımız olunca, İktidar ve Muhalefet Milletvekillerimizin desteği ve ilgisi bizleri memnun etmektedir.  

Yapmış olduğumuz görüşmelerde, önümüzdeki günlerde kayısı alım taleplerinin olmasını beklemekteyiz. İnşallah bu desteğin üreticilerimizin elinde bulunan son ürünlerini de değeriyle pazarlamaları konusunda etkili olacağını düşünmekteyim. İnşallah hem böyle bir alımın olması, hemde önümüzde Mübarek Ramazan ayı olması nedeniyle, yeni sezona sıfır stok ile gireceğimizi düşünüyorum. 

2015 üretim yılına sıfır stokla giriyor olmamız, üreticilerimizin hak ettiğini alacağını göstermektedir. Bu da Malatya Ekonomimize canlılık getirecektir. İnşallah 2015 yılında herkesin yüzü gülecektir. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN