Harput Sancak Haber Haberleri

Harput Sancak Haber Haberleri

Harput Sancak Haber haberleri, haber editörü Harput Sancak Haber tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Karşıyaka Mahallesine Kentsel Dönüşüm Müjdesi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Karşıyaka Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm sorunuyla ilgili attıkları somut adımların olumlu sonuç verdiğini belirterek, “TOKİ ile gerekli protokolleri imzaladık. Mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Elazığ Belediyesi E-Belediye Bilgi Sistemine Dahil Oluyor

Elazığ Belediyesi diğer devlet kurumlarıyla entegrasyonlu bir şekilde yazışmaların yapılacağı İçişleri Bakanlığı e-Belediye Bilgi Sistem Projesine dahil oluyor.

Başkan Gürkan, İnşaat Alanında İncelemede Bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın Battalgazi ilçesine yapılacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı.

Barınakta 335 Hayvan Sahiplendirildi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nı gezerek incelemelerde bulundu.

Mafsad Adıyaman’da Fotoğraf Sergisi Açtı

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından Adıyaman’da Fotoğraf Sergisi Açtı

Hayırsever işadamından 3 bin öğrenciye giyecek yardımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hayata Dokunuş Derneği işbirliği le gerçekleştirilen bir program ile 3 bin öğrenciye giyecek yardımı (mont, ayakkabı) gerçekleştirildi.

Yatay geçişte hedef geleceğin meslekleri

Farklı bölüme ya da başka üniversitedeki bir bölüme geçmek isteyen üniversite öğrencilerinin beklediği yatay geçiş dönemi 29 Kasım'da başladı. Başvurular devam ederken Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Altuntaş yatay geçiş ile ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi. Her yıl binlerce gencin yeniden üniversite sınavına girmesinden dolayı Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) harekete geçerek yatay geçiş şartlarını daha uygun hale getirdiğini ifade eden Altuntaş, tüm lisans ve ön lisans öğrencilerinin bu haktan faydalanabileceğini belirtti.

Genel ağırlıklı not ortalamasının dışında merkezi yerleştirme puanıyla da yatay geçişin mümkün olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş, 'Şu an çok güzel bir sistem var. Merkezi yerleştirme puanınız o üniversitenin ilgili yıldaki taban puanına eşit veya ondan yüksek ise yatay geçiş yapma hakkını elde etmiş oluyorsunuz. Ayrıca yatay geçiş kontenjanları da eski dönemlere nazaran daha yüksek' dedi.

EN FAZLA HANGİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ OLACAK?

Merkezi yerleştirme döneminde hangi bölüm en fazla tercih aldıysa yatay geçişte de o bölümün fazla tercih alacağını bildiren Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş şöyle konuştu:

'Özellikle psikoloji ve bilişim eksenli bölümler ile ön lisanstaki sağlık programlarında tercih fazla olabilir. Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık fakültelerinde üniversiteler arası yatay geçiş muhakkak olacaktır. Ancak bir kriter daha var. O yıl ki yerleştirme döneminde geleceğin meslekleri olarak seçilen bölümlere önemli ölçüde yatay geçiş yapılıyor.'

DÖNEM ARALARINDA DEVLETTEN VAKIF ÜNİVERSİTELERİNE GEÇİŞ ARTIYOR

Devlet üniversitelerinden vakıf üniversitelerine yatay geçişin belirli açılardan avantaj oluşturabildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş, 'Birçok veli ve öğrenciden bu yönde geri dönüşler alıyoruz. Özellikle başka bir şehre okumaya giden öğrenciler için birçok unsur birlikte düşünüldüğünde kendi şehrindeki bir vakıf üniversitesinde eğitim görmesi bir avantaj oluşturuyor. Bahar dönemleri Anadolu'daki devlet üniversitelerinin birinci sınıflarından İstanbul'daki vakıf üniversitelerine yoğun geçişlerin olduğu dönemlerdir. Birçok açıdan gittiği şehre uyum sağlayamayan öğrenci geriye dönüş yapabiliyor' diye sözlerine devam etmiştir.

KURUM İÇİ, KURUMLAR ARASI VE YURT DIŞI YATAY GEÇİŞ

Bahar dönemi kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş imknları hakkında bilgilendirmede bulunan Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş, 'Kurum içi yatay geçişlerde öğrenciler, merkezi sınava girdiği yılda aldığı puan ve puan türünün, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı ya da genel ağırlıklı not ortalamaları ile yatay geçiş yapılabilir. Kurumlar arası geçişlerde ön lisans programlarında merkezi yerleştirme puanı ve not ortalamasıyla, lisans programlarında da merkezi yerleştirme puanıyla geçiş yapılabilir. Yurt dışı yatay geçişlerde bahar döneminde ön lisans programlarına genel ağırlıklı not ortalamaları ile yatay geçiş yapılabilir' açıklamasını yaptı.

GEÇİŞ OLANAKLARIMIZ ÇOK CAZİP

Nişantaşı Üniversitesi'ne yatay geçiş olanaklarının çok cazip olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş şöyle konuştu:

'Nişantaşı Üniversitesi uygulamaya yönelik eğitim veren bir üniversitedir. Kurulduğumuzdan beri üniversite-sanayi iş birliğini aktif bir şekilde devam ettiriyoruz. Burs olanakları geniş bir üniversiteyiz. Büyük bir kampüste onlarca uygulama laboratuvarı, atölyeler ve çok sayıda sosyal alan ile eğitim faaliyetleri sürdürülmekte. Çözüm ortaklarınca sağlanan staj imknları, mesleki uygulama dersleri ile sektöre yönelik eğitim ve sektör temsilcilerince yönetilen dersler gibi birçok olanağımız var. Bu anlamda Nişantaşı Üniversitesi'ne yatay geçiş olanaklarının birçok açıdan cazip olduğunu düşünüyoruz.'

BAŞVURU İÇİN SON GÜN 10 ŞUBAT

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Altuntaş son olarak başvuruların 10 Şubat Pazartesi günü sona ereceğini hatırlattı.

Elazığ Belediyesinden Arsa Satışı

Elazığ Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan 2 taşınmazı, 27 Aralık 2019’da gerçekleştirilecek ihaleyle satışa çıkaracak.

Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

YEŞİLDERden Kızılay’a anlamlı plaket

Kızılay Malatya Şubesi tarafından, çevreyolu altı olarak tabir edilen Yeşiltepe ve civar mahalleleri kapsayan bölgede 1.000 Adet mont dağıtımı yapılmasının ardından YEŞİLDER’den, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu’ya, teşekkür plaketi verildi.

Malatya Mutfağı Gastronomiye Kazandırılmalıdır

1.Uluslararası Malatya Gastronomi ve Kültür Kongresi Tamamlandı

Duyar TİMFED Asil Yönetimine Seçildi

TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi Toplantısı Yapıldı.

Çalık, üyesi olduğu Odanın ilk kadın başkanını tebrik etti

Malatya Eczacı Odası Başkanlığına seçilen ilk kadın başkan olan Ebru Sönmez ile Malatya’dan ilk defa Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’ne seçilen Tahir Özelçi’yi ziyaret ederek tebrik etti.

Çalık, “Gelişen ve dik duran bir Türkiye’yi inşa ediyoruz”

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Büyüyen, gelişen ve dik duran bir Türkiye’yi inşa ediyoruz” dedi.

Yerli Üretimde Marka Olma Yolunda İlerliyoruz

Yeşilyurt Belediyesi ‘Yeşilgıda Seracılık’ Alanında Topraksız Çilek Üretimi Başladı

Yeşilyurt Belediyesi Futbol Okulu Kayıtları Başladı

Yeşilyurt Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde, 8 ile 14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik ’Yeşil Sahada Umutlar Yeşeriyor’ sloganıyla açılacak olan Futbol Okulunun kayıtları başladı.

Toplam 14923 haber.