Harput Sancak Haber Haberleri

Harput Sancak Haber Haberleri

Harput Sancak Haber haberleri, haber editörü Harput Sancak Haber tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Başkan Şerifoğulları, Çayda Çıra Kavşağında İncelemelerde Bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin simgeleri arasında yer alan Çayda Çıra Kavşağında başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Elazığ Belediyesi Mobil Beyaz Masa Hizmette

Elazığ Belediyesi 153 Beyaz Masa uygulaması, mobil olarak da hizmete sunuldu. Özel olarak dizayn edilen araçla mahalle ziyaretlerine başlayan Mobil Beyaz Masa ekipleri, vatandaşların sorun ve taleplerini alıyorlar.

Ödüllü Ekrem Coşkun Dönere Modelle Tanıtım

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen iş sanat ve cemiyet hayatının katılımıyla Türkiye'nin en seçkin markalarının ödüllendirildiği ve özel bir kanaldan naklen canlı yayınlanan Türkiye başarı ödülleri gecesinde yılın en başarılı markası Ekrem Coşkun dönere verildi.

Hızırbek Gayretullah Tek Kalemiz Türkiye

Malatya da Doğu Türkistan İçin İmza Kampanyası…

Emekli Olan Maarif Müfettişlerine Veda Yemeği

Emekliye ayrılan Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Hüseyin ESEN, Dursun KÖYMEN, Yusuf Ziya KILIÇ için veda yemeği programı düzenlendi.

Zabıtadan Kafelere Denetim

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Malatya Caddesi üzerinde faaliyet gösteren kafelere yönelik denetim gerçekleştirildi.

Osb’de Yollar Bakım ve Onarımdan Geçirildi

Elazığ Belediyesi tarafından Elazığ Hayvan Ürünleri Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bünyesindeki yollarda, bakım-onarım ve asfalt çalışması gerçekleştirildi.

Genç Müsiad’dan Üniversite Öğrencilerine GİRİŞİMCİLİK Hakkında Seminer.

GENÇ MÜSİAD Elazığ Şubesi ayda bir kez düzenlenen Üniversite Öğrencileri ile ‘’Girişimcilik ve iş Kurma’’ Hakkında Seminer verdi.

Bu Merkezde Sanat Var

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde 27 branşta 61 ayrı kurs veriliyor

Elazığ Belediyesi’nden Personele Eğitim Semineri

Elazığ Belediyesi tarafından ‘İhale Mevzuatı, Kontrol Teşkilatının Görev ve Sorumlulukları’ konulu bir seminer düzenlendi.

'Genetik yatkınlığı olanlarda omurga yıpranması daha hızlı'

TÜMÖRLER OMURGANIN BİYOMEKANİĞİNİ BOZUYOR

Vücudun her yerinde olduğu gibi omurgada da tümör gelişebildiğini söyleyen Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilmi Kaya, bu tümörlerin kötü huylu olduğunda omurganın kas, kemik ve zar yapısını bozduğunu belirterek: 'Her tür tümör, bulunduğu bölgede hem omurganın biyomekaniğini etkiliyor. Hem de etrafına, örneğin sinirlere baskı yaparak felç veya felce yakın tablolara yol açabiliyor. Çok kanlanan bir yapı olan omurga, vücudun başka yerinde oluşan tümörün metastaz yapması için müsait bir ortam oluşturuyor' dedi.

Ozan Ceyhun: İslamofobi Avrupa'nın gündelik hali

İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Araştırmaları Merkezi bünyesindeki düşünce kuruluşu Batı Platformu'nun Aralık ayı toplantısında Avrupa'nın ve AB'nin yakın gelecekte geleceği konum ele alındı.

Çikolata ve peynir çocuklarda migren yapabilir

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Nöroloji Bölümü'nden Doç. Dr. Yasemin Topçu, çocukların yüzde 8 ile 20'sinde migren ağrısının yiyecekler ile tetiklendiğini ifade etti. Topçu, 'Et, yoğurt, kızartma, monosodyum glutamat içeren hazır gıdalar baş ağrısını tetikleyebilir. Hastalar ve aileleri baş ağrısını tetikleyen gıdalar konusunda bilgilendirilmeli ve gıdalarla baş ağrısı arasında ilişki olması halinde ilgili gıdadan kaçınılmalıdır' uyarısını yaptı.

'Doğu Akdeniz'de enerji savaşları şiddetlenerek devam edecek'

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Naim Babüroğlu 2019 yılının son günlerinde Türkiye'nin 2020 yılında karşılaşabileceği olası senaryolar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlıklı beyin için erkeklere mate, kadınlara adaçayı tavsiyesi

Beyinde bulunan yağların yüzde 20'si DHA denilen omega-3'lerden oluşuyor. Bilim insanları doğru besinlerin doğru zamanda tüketildiğinde zeka ve konsantrasyon gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade ediyor. Bu noktada güçlü bir hafıza, zek gelişimi ve beyni zinde tutmak için bazı besinlerin diğerlerine göre önemi çok daha fazla olduğu ifade ediliyor. Beynin güçlü, canlı kalmasını sağlayan, zihinsel gelişimine katkı sunan omega-3 seviyesinin ise en düşük olduğu ülkelerden birinin Türkiye olduğu da belirtiliyor. 

Anaokullarına Randevulu Hizmet

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezinde Nezaket Okulları öğrencileri, eğlenerek öğrendiler.

Toplam 14923 haber.